Bindaling med pris under NM i entreprenørskap

Ola Marius Hansen er daglig leder i elevbedriften som fikk andreplass i en nasjonal klimakonkurranse igjennom Ungt entreprenørskap.

FORELDET GODE IDEER: Ola Marius Hanssen fra Bindal (til venstre) var denne uka på laget som kom på andreplass i en nasjonal konkurransei entreprenørskap. Ellers på laget var Martin Myklebost Moldsvor, Aron Myren, Rinor Ramadani, Kjartan Ulstad. Alle går på KVT i Trondheim. 

arkiv

TRONDHEIM: Viljen og iveren etter å skape arbeidsplasser i Bindal tar ikke slutt.

– Det er det som er drømmen, sier Ola Marius Hansen som denne uka ledet sitt lag fra Kristen videregående skole Trøndelag (KVT) i en ideutviklerkonkurranse mot 30 elevbedrifter fra hele landet.

Oppgaven de fikk var å finne måter for å få flere unge til å kjøpe el-bil.

– Konkurransen gikk ut på å finne en ide som vi i løpet av et lite døgn skulle utvikle og presentere for en jury, forteller han.

Deres ide er å lage en spareordning spesialdesignet for kjøp av el-bil.

– Vi så litt på BSU, Boligsparing for ungdom, og brukte det som mal for å utvikle ESU. El-bil sparing for ungdom.

De ser for seg en spareordning med brukbar rente som er øremerket for å få ned antallet diesel og bensinbiler.

– I tillegg hadde vi med en ny type forsikring. Vi gjorde en liten markedsundersøkelse som viser at hovedgrunnen til at mange ikke kjøper el-bil er frykt for ei kjemperegning når batteriet ikke fungerer lengre. Det kan fort koste både 60.000 og 70.000 kroner. Vi mener det er bra å ha det inkludert i ei forsikringsordning.

– Min interesse for entreprenørskap kom egentlig etter å ha blitt invitert med på ei stor gryndermesse av Lars Berg-Hansen i Bindal sist sommer.

Det gjorde at Ola Marius valgte seg entreprenørskap som valgfag på skolen.

– Når jeg har gjort ferdig skolen håper jeg å ha kunnskap nok til å starte og drive en bedrift i Bindal. Det jeg har tenkt på ei stund er å starte et bryggeri. Jeg ser for meg en logo med Heilhornene i bakgrunnen, sier han.