UKM 2016 i Overhalla

Energisk, vakkert og variert

Sarte ballader, energiske dansere, syngedamer, virtuost tangentspill, band og heidundrende tungrock. UKM 2016 i Overhalla hadde alt og litt til.

ROCK: Ingen UKM i Overhalla uten et solid rock'n'roll innslag. Det sto Badass Boys for – Elias Bakkebø (11), Niklas Kristensen Selnes (10), Kasper Opdal (10) og Øystein Opdal (17) med en energi som overgikk originalen da de fridde til publikum med låten «Lola Montez» (Volbeat). 

arkiv

Overhalla: Det var fullt øs fra første stund i Gimlehallen da UKM i Overhalla inntok scenen til det som på sitt vis er årets viktigste kulturbegivenhet. Fordi det er her framtidas kulturarbeidere, enten det er sangere, musikere, skuespillere eller kreative sjeler ofte får vist seg fram for første gang.


Nå har jeg ikke fintalt hvor mange ungdommer i alderen ti til 19 år som bor i Overhalla, men med 106 påmeldte sceneinnslag, kunstverk og installasjoner, og gjennom det 130–140 aktører totalt er oppslutninga enorm i lokal målestokk. Og jeg er freidig nok til å påstå at publikum fikk mye mer enn de kunne håpe på.

Først med åpning av kunstutstilling i Horisonten og biblioteket, hvor kveldens konferansierer Julie Holter og Ghazi Kahn inviterte oss med på aftenens begivenheter. Et fullsatt amfi fikk også høre Simen Storøy tolke Edvard Grieg før folket vandret over til Gimle for to og en halv times konsert.Selve UKM-konserten, bød på hele 21 låter og showinnslag, hvor enkelte sto på scenen for første gang, mens andre var garva UKM-veteraner. Innimellom dans og musikk var det også plass til to meget gode revyinnslag. «Flatpakken» – om hvordan montere Ikea-møbler med svensk videoinstruksjon kunne gått rett inn i hvilken som helst av romjulsrevyene i Namdalen, og en entusiastisk dame med sans for fotball og språk fikk munnvikene til publikum til å peke litt ekstra oppover, under det som var en skikkelig festaften. Ingen nevnt ingen glemt.