Ingvild Thorvaldsen Skillingstad

Ikke klag!

Ingvild Skillingstad 

arkiv

«Ikke klag, jeg har det mye verre …» Når folk sier slike ting blir jeg så oppgitt … Man forstår selvfølgelig at andre folk kan ha det verre enn deg, men det er også forskjell på hva man takler. La oss si at du knuser en kopp, og klager og depper litt over det. Også kommer noen med «åh ikke klag, det var bare en kopp». Det de muligens ikke vet er at det var en kopp som din avdøde bestemor lagde til deg. Du har passet på den koppen som om den var gull, og nå er den borte og det føles som en bit av bestemoren din er også borte.

Et annet eksempel er om du for eksempel sliter psykisk, og velger å åpne seg til en venn. «Du skal ikke si noe, jeg har det faktisk mye verre. Du tørr i hvert fall å snakke med folk». Nei. Stop. Først og fremst er det noe av det verste man kan si til noen som sliter, uansett hva det er. Men i tillegg er det ikke slik at alle sammen reagerer samme om noe skjer. Man burde istedenfor å sammenlikne andre med seg selv, hjelpe dem å bli bedre og trøste dem.

Det er ofte godt å høre at andre også kan ha det trist og tungt noen ganger, men det er ikke en konkurranse om å ha det verst. Å få trøst er veldig viktig om man er nedfor, og man bør derfor holde sine problemer utenfor og heller fokusere på den andre.

Ha litt respekt for andre, og forstå at man er forskjellig! Det betyr at man må skjønne at ulike personer med ulik bakgrunn, behersker og prosesserer hendelser som oppstår ulikt.