Stor interesse for skipsdåpen

Folkehav overvar båtdåp

En stor folkemengde overvar dåpen av MS Namsos lørdag ettermiddag.

GUDMOR: En bunadkledd gudmor Ingvild Kjerkol knuste champagneflaska på første forsøk. FOTO: TONE AFTRET 

TALTE: Styreleder i rederiet Roger Granheim holdt tale forut for selve dåpen av MS Namsos. Fra venstre: Rune Larsen, Erling Lorentzen, Harry Bøe, Lasse Stokkeland og gudmor Ingvild Kjerkol. FOTO: TONE AFTRET 

STOR INTERESSE: Massevis av folk hadde møtt opp både for å se båten MS Namsos og overvære dåpen. FOTO: TONE AFTRET 

arkiv

NAMSOS: Forut for dåpen hadde Norsk Fisketransport invitert inn på fartøyet, og folk lot seg ikke be to ganger. Det var fullt av folk overalt hvor man beveget seg rundt omkring på den store, moderne brønnbåten.

Folk lot seg tydeligvis imponere av det de fikk se. MS Namsos er et fartøy med avanserte tekniske finesser og moderne utstyr. Bekvemmelighetene for mannskapet er også ivaretatt.
Stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol var blitt spurt om å være skipets gudmor, et ærefullt oppdrag hun selvsagt takket ja til.

Og da hun grep champagneflaska og dundret den mot skipssida på MS Namsos noen minutter over klokka 13.00 lørdag, lykkes hun i å knuse flaska med boblevann på aller første forsøk.

Siden ble hun ført om bord i skipet, arm i arm med skipper Erling Lorentzen – og selve dåpsfesten kunne ta til for gudmor, redere, mannskap og et utvalg spesielt inviterte gjester.

Relaterte saker: