Vil styrke ambulansetjenesten

Senterpartiets fylkesårsmøte vil styrke ambulansetjenestene i distriktene for å få en bedre responstid hele døgnet.
arkiv

STJØRDAL: Det kommer fram i en resolusjon fra fylkesårsmøtet på Stjørdal.

I tillegg vil de innføre en formell responstid for ambulanse og luftambulanse, og bygge ut helikoptertilbudet slik at flere kan nås på under 45 minutter.


 • Les også:

  Sp: Kommunene må eie NTE

  16. februar vil fylkesrådet legge et forslag til eierskapsmodell for NTE ut på høring. Senterpartiet i Nord-Trøndelag mener hele eierskapet må overføres til kommunene.Fylkesårsmøtet viser til at Stortinget i 1998 vedtok anbefalinger om at akuttpasienter skal få hjelp av ambulansebil eller -båt innen 12 minutter i byer og 25 minutter i mer grisgrendte strøk.

«I Norge er det i dag ingen fylker som oppnår denen anbefalte responstida og for Nord-Trøndelag er responstida i snitt 24 minutter for sentrale strøk og 33 minutter ute i distriktene», skriver Sps fylkesårsmøte.

Også i dekninga av ambulansehelikopter og fly er det store hull. • Les også:

  Kristin (45) satt bom fast to timer i sprengkulda – hyller de lokale redningsmannskapene

  – Jeg trodde det var et mareritt

  Da Morten Johnsen oppdaget to par sko og ei urørlig hånd i det dype hullet, trodde han Kristin Romundstad (45) var død.
«Det aller viktigste for landets innbyggere er at de skal kjenne seg trygge. Å få hjelp så fort som mulig når en ulykke eller akutt sykdom oppstår kan være forskjellen mellom liv og død. Dette bør gjelde uansett hvor i landet man bor. Ambulansetjenesten har selv uttalt at de ønsker seg en lov om responstid, en maksimumstid for akutthjelp av enten ambulanse eller luftambulanse. Dette krever investeringer, men Senterpartiet ser på dette som svært viktig og noe som bør prioriteres.»