Høylandet avlyser UKM

I stedet for ny mønstring blir det en utvidet konsert med nye og gamle UKM-deltakere.

FÅ PÅMELDTE: Også i 2013 var det få påmeldte. Da deltok Lise Tyldum i halvparten av totalt åtte nummer. 

arkiv

HØYLANDET: Med kun tre scenenummer og ett kunstverk, ble det for lav påmelding til at Høylandet kommune avvikler UKM på torsdag.

– Vi hadde et par møter før vi måtte bestemme oss for å avlyse, men som et alternativ, arrangerer vi en konsert med nye og gamle UKM-deltakere. Vi har ikke satt noen dato, men det blir før 4. mars. Det betyr at de som har meldt seg på UKM i år, blir bedømt av en jury, og kan sendes videre til fylkesmønstringa, forteller Geir Ove Brøndbo Hammer i Høylandet kommune.

I 2014 måtte de også droppe UKM på grunn av lav påmelding. Brøndbo Hammer tror det skjer for mye i kommunen til at ungdommene får tid til å være med.

– Det kan nok være en sammenheng at det skjer en del. Og i år er mange opptatt med familieteateret. Men vi ønsker ikke å gi slipp på dem som har meldt seg på årets UKM, derfor arrangerer vi en slik konsert. Da kommer utflytta hållinger i tillegg til ungdommer som bor her, sier han.