Trond (16) rappet om jenter og sånt...

Tradisjonen tro arrangerte Lierne og Røyrvik UKM sammen. Godt over 60 ungdommer deltok under årets mønstring.

HIP HOP: Trond Reitan (16) rappet «Girls Ain't Nothing But Trouble» under årets kulturmønstring i Lierne. 

EGEN LÅT: Eli Charlotte Westgaard (18) deltok på UKM for niende gang på rad. I år med den selvskrevne låten «Ment To Last». 

ROCK: Bandet Rockeverksted med Moa Granheim (16) på vokal framførte sangen «Hjerteknuser». Resten av bandet består av Are Martinsen (14) på bass, Iver Martinsen (15) på trommer, Magnus Freland (13) på bass og Sigve Martinsen (14) på keyboard. 

arkiv

LIERNE: Søndag formiddag strømmet publikum til for å se de lokale ungdommene under årets UKM. Etter at salen var mer enn full nok, startet det som skulle bli en helt fantastisk kulturaften.

På scenen var det 19 innslag, og publikum fikk oppleve alt fra «Frost»-duett og dans til rap og gitarsolo. Stemninga i salen var kort fortalt upåklagelig.

I pausen ble det åpning av den kreative kunstutstillinga der kunstnerne kunne by på litt av hvert. Selvsydde kjoler, kunst, bilder og papirbretting var noe av det som ble stilt ut. Årets kunstutstilling viste at ungdommene hadde bydd på seg selv og sine interesser, noe som ble lagt ekstra merke til. Det var også noen deltakere som fikk prøve seg både som fotografer, journalister, og med lyd og lys i løpet av helga.


Niende året på rad


Eli Charlotte Westgaard (18) fra Røyrvik har vært med på UKM-«gamet» i hele ni år på rad.

– Jeg utviklet meg ved å stå på scenen, men jeg er ikke lenger med for å vise meg fram, sier 18-åringen.

Hun legger også til at hun ikke vil gå glipp av muligheten til å opptre på en scene.

– Jeg er veldig positivt overrasket over at det er så mange påmeldte, forteller Westgaard.

Det er lenge siden Røyrvik-jenta har stått alene på scenen. De siste årene har hun spilt sammen med andre, men hun forteller at det er greit å stå alene for da får hun gjøre sangen mer til sin egen.

Inne på et lukket rom satt årets jury bestående av Michael Finnanger, Maren Eide, Bendik Selfjord Eriksen og Meerke Laimi Thorasson Vekterli og diskuterte innslagene.


Imponert jury


De var veldig imponert over alle deltakerne, spesielt de minste som tør å stå på scenen uten å virke nervøs i det hele tatt. Juryen skrøt også av det høye nivået, men ville ikke fortelle om de har øye for et spesielt nummer, de mente alle var favoritter.

Etter fire år er det kun positive erfaringer med felles UKM for Lierne og Røyrvik. På en slik mønstring er det sosiale like viktig som selve framvisninga, og i helga fikk mange nye venner fra nabokommunen.

Juryen sier at det en positiv opplevelse for deltakerne at de får delta på en større arena enn om det skulle vært to små. Jurymedlem Michael Finnanger la spøkefullt til at dette kanskje var starten på ei kommunesammenslåing mellom Røyrvik og Lierne...