Veteranglede over «ferskisene»

Rolf Ness har hatt langt bedre dager resultatmessig på skytterbanen enn i helga. Men sjelden har han hatt så mye å glede seg over.

GOD MIKS: Lierne er tilbake med ungdommer på skytterstevner. Det gleder veteranene Rolf Ness og Jonar Aamo. Foran fra venstre: Sørliguttene Jonas og Martin Malmo, og Nordli-jentene Hedda Risvik Ness og Hedda Emilie Gjertsås. 

TRIPPELSEIER: Hans Bakken vant alle tre stevnene i helga. Han gledet seg imidlertid like mye over at døtrene Elise (til høyre) og Linnea Solum Bakken hadde en fin opplevelse på banen. 

arkiv

HARRAN: – Neida, det ble ikke all verden dette. Men det er ikke det som er det viktigste. Det viktigste er disse, sier Ness og nikker mot en ung kvartett som står rett rundt han i skytterhuset på Solum i Harran.

For Ness har vært på uttallige skytterstenver i mange, mange år. Han er en av de virkelig store skytterveteranene i Namdalen. Men mens han og Jonar Aamo som oftest har utgjort Lierne-innslaget i stevnene, fikk de lørdag selskap av fire unge skyttere i brødreparet Jonas og Martin Malmo fra Sørli og venninnene Hedda Risvik Ness og Hedda Emilie Gjertsås fra Nordli.

– Det er artig at ungdommene blir med. Og neste gang skal vi bli flere, smiler Rolf Ness.


Debuterte


For Hedda Emilie Gjertsås var det første gang. Og opplevelsen falt i smak. Og som seg hør og bør;litt nerver har alle ved en premiere.

– Jeg var litt spent før jeg skulle trekke av første gang. Men det gikk bra. Og det var virkelig artig.

– Så det blir flere forsøk?

– Åja, det blir det helt sikkert, sier hun og får samtykkende nikk fra venninna Hedda Ness, og begge går i sjuende klasse på Stortangen skole i Nordli.

Det har vært noen år med tynne rekrutt- og juniorklasser i Namdalen. Det kan det bli bedring på nå. For flere steder i Namdalen er det mange aspiranter på trening, og stadig flere på stevner. For eksempel stilte hele 25 aspiranter opp i namdalscupstevnet på Høylandet.


Trippel Bakken


En som slett ikke kan kalles aspirant er Hans Bakken. Han har vært bunnsolid i vinter, og viste hvem som er innendørssjefen med å vinne alle tre stevnene i helga.

– Jeg er mest fornøyd med stevnet i Namsskogan. Det var der jeg var nærmest noe virkelig bra, sier han, som fikk 247 både i Namsskogan og på Høylandet, mens han måtte nøye seg med 246 i Harran.

På Høylandet fikk han tøff kamp om seieren, da fire skyttere hadde 247. I Harran og Namsskogan vant han klart.

Det var ikke bare «senior Bakken» som viste seg fram. For dattera Elise slo til med 250 i stevnet på Høylandet. Det samme gjorde Daniel Fladvad, Nordre Skage i eldre rekrutt, Liv Kristin Landstad, Namsskogan i klasse 1 samt Chris Overgaard Sverkmo, Jøa i klasse V65.

Nå regnes banen på Høylandet som den kanskje letteste å oppnå gode resultater på, siden den er litt kortere enn 15 m, men uansett en veldig god prestasjon. Det kan man absolutt også si om Halvor Solum (V65), som var den eneste som skjøt 250 i stevnet i Harran.

Mens det altså var namdalscup på Høylandet, var det «vanlige» innendørsstevner i Namsskogan og Harran. Men felles for alle tre; meget god deltakelse. I Namsskogan viste for øvrig «hjemmebaneskytterne» solid form, med å ta fem av klasseseirene!