Folkemusikk for absolutt alle

Folkemusikk har stått på timeplanen til 300 av Namsos kulturskole sine 900 elever de siste månedene, og det er vanskelig å ikke la seg begeistre av det de framførte på scenen tirsdag kveld.

Folkemusikk: Elevene fra kulturskolen i Namsos gjorde en flott oppvisning av folkemusikk sammen med musiker Einar Olav Larsen 

arkiv

NAMSOS: Kulturskoleelevene har fått opplæring på musikkinstrumenter, og hard og intens jobbing den siste tiden kulminerte i ei flott forestilling som kunne vende selv den argeste skeptikeren når det kommer til folkemusikk. Konserten og prosjektet hadde fått navnet «FolkEmusikk», og kulturskoleelevene sammen med lærerne leverte musikk for nettopp folk.

To dager til ende

Både tirsdag og i dag onsdag vil elevene være i aksjon i Kulturhuset i Namsos med til sammen tre skoleforestillinger og to kveldsforestillinger.

I løpet av den to timers lange konserten fikk publikum se både store og små ansamlinger av musikere på scenen som framførte alt fra viser som ble nedskrevet på 1600-tallet til mer moderne låter fra blant annet «Gåte».

Se bildeserie:
 

Kulturskolen ønsker å gi elevene mulighet til å delta/framføre i større produksjoner, og gi elevene erfaring i samspill med andre instrumentgrupper som en del av opplæringa i kulturskolen. og i dette prosjektet ønsket kulturskolen også å gi elevene kunnskap om, og musikalsk innblikk og erfaring i norsk folkemusikktradisjon. Samtidig har elevene fått oppleve hvordan folkemusikktradisjonen har inspirert nyere musikk. Kulturskolen har fått med seg musiker Einar Olav Larsen, som også fungerte som konferansier.


Historisk begivenhet

Til et par av numrene ble alle pianoene som finnes i kulturhuset tatt i bruk, noe som visstnok er en aldri så liten historisk begivenhet. Forestillinga ble delt opp i to deler, og halvvegs i andre akt tok kulturskolelærerne instrumentene fatt og spilte opp på låten «Fanitullen».

Alt i alt ble det levert en flott konsert som viser at folkemusikk er en musikksjanger som absolutt tåler å fortsatt se dagens lys.