Namsosvenn Garth fikk Grammy

LEGENDE: Garth Hudson spilte blant annet i Namsos-kirka i Namsos i desember. Foto: Bjørn Tore Ness 

arkiv

Namsosvennen Garth Hudson fra det legendariske rockebandet The Band fikk Grammy natt til tirsdag, sammen med blant andre Bob Dylan, for beste historiske album.

Garth Hudson tilbrakte over ei uke i Namsos i desember, og deltok på Prudence-hyllest i NTE-arena, et rockebad med Terje Tysland, og en egen kirkekonsert i Namsos-kirka.

Grammy-prisen regnes som verdens mest høythengende musikkpris, og ble tildelt The Band og Bob Dylan for The Basement Tapes Complete, som består av opptak Bob Dylan og The Band gjorde i kjelleren på huset Big Pink i Woodstock i 1967.

Garth Hudson er sett på som den mest innflytelsesrike organisten og keyboardisten innen rocken, og inspirerte blant annet Prudence sterkt. Grammy-prisen ble også delt med musikkhistoriker Jan Haust, som har samlet de historiske opptakene, og bidro til å få Garth Hudson til Namsos.

– Det er så jeg må klype meg i arma for å se om dette virkelig er sant, sa Åge Aleksandersen da Garth Hudson selv spilte Prudence-låter i NTE-arena under markeringen av 40-årsjubileet for Prudence sin avskjedskonsert.

Se Rock'n roll-Hall of Famer og Grammy-vinner Garth Hudson spille i Namsos med trippel Spellemannsvinner Ida Jenshus, dobbel Spellemannsvinner Eirik Øien og Spellemannsvinner Amund Maarud:

 


Garth Hudson og Robbie Robertson er de eneste gjenlevende originalmedlemmene av The Band, og var Bob Dylans backingband på slutten av 60-tallet.Les mer:

 • Prudence avrundet sin egen fest

  En fullsatt sal ble vitne til en vital gjenoppliving av en av de mest myteomspunnede avslutningskonsertene i norsk rockehistorie. Og Prudence selv fikk æren av å avrunde festen.

   

 • Rock City? No kidding?

  40 år etter at Åge og Prudence sang «Langt igjen til Royal Albert Hall» på scenen i Studentersamfundet i Trondheim, er ringen sluttet.

   

 • En flik av himmelen

  Første gang jeg hørte albumet «The Band» med nettopp The Band ble jeg frelst. Og søndag ettermiddag ble jeg frelst på ny. I Namsos kirke hvor tidligere medlem i The Band Gart Hudson og hans kone Maud spilte sakral og himmelsk musikk. At konserten ble en anelse rufsete i kantene, får glatt passere. For musikken var genuin med ekte identitet og som rørte meg langt inn i sjelen.

   

 • Populær Hudson-video fra kirka

  Det er mange som vil se og høre Garth Hudson spille på kirkeorgelet i Namsos – verden over.

 • Åge gleder seg til Prudence-tribute med Garth Hudson

  – Vi følte et skrullete slektskap

  Åge Aleksandersen går ikke ofte på konsert. Men nå gleder han seg til å være hedersgjest sammen med resten av Prudence, når Garth Hudson fra The Band tolker Prudence sammen med en rekke toppartister.