Namdal LK samler troppene til trening i Trondheim hver uke. St. Olavslopp-tronen skal erobres.

Slitet som skal få andre til å slite

Runde på runde. Kilometer etter kilometer. Mann mot mann, eller også kvinne mot mann. Slik skal det bli resultater av.

SAMLET I TRONDHEIM: Denne trondheimsbaserte løpegruppa skal bidra at til at Namdal LK får framgang. Fra venstre: Lars Jønvik, Erik Grimstad, Tumsa Robele Oda, Berhanu, Mikael Olsen, Mattis Amundsen, Jørgen Tilseth Løvseth og Tomas Sandvik. Foran fra venstre: Maria Sagnes Wågan, Tonje Marstein og Merethe Leksen Selnes. 

Gamle kjente: Mikael Olsen har funnet fram joggeskoene igjen på nyåret, og det samme har en av Namdal LKs beste løpere gjennom sine 10 år som klubb, Tumsa Robele Oda (til høyre) gjort. I midten: Berhanu, som også vil løpe for Namdal LK i sommer. 

GODE ØKTER: Namdal LK gjennomfører ukentlige treningsøkter i Ranheimhallen. Her er Lars Jønvik, Tomas Sandvik, Tonje Marstein og Mattis Amundsen i gang med en tøff langintervall. 

arkiv

RANHEIM: – Det er et slit, men slitet skal betale seg, sier Tomas Sandvik, mens han puster ut etter en ny langintervall i Ranheimshallen.

Sandvik har på seg sin klubbdrakt i Namdal LKs farger. Men det er ikke bare han som har på seg denne drakten som er selve symbolet på det satsende løpemiljøet i Namdalen, denne kvelden i Ranheimshallen. For på løpestripa har han selskap med et «helt fotballag» av løpeklubb-deltakere. Slik er det hver tirsdag. For skal Namdal LK nå målet om å være beste klubb i St. Olavsloppet, må det trenes. Og ikke bare i Namsos.

– Det er mange i klubben som bor i Trondheim. Derfor er det fint å kunne ha egne klubbtreninger her, forteller Erik Grimstad.

Han og kompisen Jørgen Løvseth har vært pådrivere for dette tiltaket, som har blitt populært.

– Vi har vel minst vært åtte løpere hver gang. Så det fungerer godt, sier han.


Intervalltrening


Denne kvelden sto sju 1.000 meter på kjøreplanen. For det er alltid intervall det handler om når løpeklubben møtes til trening i midtuka i Trondheim.

– Ja, for langturene kan vi kjøre alene. Men de tunge intervallene er lettere å kjøre sammen med andre. Man får pushet seg litt ekstra, og det trenger vi, sier Grimstad.

Grimstad er en av dem som allerede har merket stor framgang. Nylig løp han 3.000 meter på 9.45 i et innendørsstevne nettopp i Ranheimshallen.

– Skal vi hevde oss i St. Olavsloppet også i herreklassen, så må det trenes godt. Og vi trenger mange løpere som løper bra. Derfor er denne treninga viktig, sier han.


Godt navn i Trondheim


Jørgen Løvseth har ikke noe forhold til Namsos, bortsatt fra sitt medlemskap i Namdal LK. Og han brenner veldig for klubben.

– Det er en flott klubb, og jeg skal love deg at det prates varmt om klubben blant de andre lagene. Det er ingen tvil om at Namdal LK har satt seg i respekt. Vi blir lagt merke til, sier han, som også har fått med seg kjæresten Merethe Leksen Selnes over i klubben. Hun er fra Lensvik, men har for lengst gjort namdaling av seg i konkurranser.

Damelaget vant St. Olavsloppet i fjor.

Herrelaget har spilt andrefiolin noen sesonger. Grimstad tror laget vil heve seg i år.

– Ja, det tror jeg. Det virker som om mange er på veg mot god form.

I form skal også to av klubbens tidligere løperess bli, men ikke riktig enno.

– Det skal komme seg, vi «gamle» trenger litt mer trening for å få bort kiloene. Vi er litt seigere, sier Mikael Olsen og ler mot Tumsa Robele Oda.

De to var sammen med Morten Skarstad «stjernene» da løpeklubben vant St. Olavsloppet i herreklassen, men det skjedde helt tilbake i 2008.

Nå er både Olsen og Tumsa tilbake i trening.

– Jeg tror det skal gå an å løpe fort i sommer, men formen må komme gradvis, smiler Olsen.