Måtte nedjustere antall strømminger

Stemmetrøbbel i TV 2-konkurranse

Kent Aune trodde han lå på andreplass så langt i TV 2 nye musikkonkurranse «The stream». Det viste seg å bli en kortvarig glede.

En stor mulighet: Kent Aune ser på deltakelsen i «The Stream» som en stor mulighet. 

arkiv

NAMSOS: For litt over ei uke siden åpnet TV2 muligheten til å laste opp deltakerbidrag til sin nyeste musikkonkurranse, «The Stream». Og responsen har ikke latt vente på seg. Over 500 opplasta bidrag etter den første uka har overrasket produsentene av konkurransen.

– Vi sendte presentasjonsprogrammet for «The Stream» for en drøy uke siden, og at vi allerede nå har mottatt over 500 bidrag er helt vanvittig, sier programleder Tarjei Strøm.

På andreplass

Konkurransen fungerer slik at deltakerne laster opp sine bidrag på nettsida www.thestream.no, og de 100 mest strømma artistene når kalenderen viser 1. mai går videre til showcase for plateselskapene Universal, Sony og Warner som etter hvert signerer tre artister hver som de tar med seg inn i finalerundene.

I finalerundene opptrer de signerte artistene live i hver sending, og låtene deres gis ut på Spotify hver uke. Den som streames mest gjennom uka, leder finalerunden uka etter.

Tirsdag formiddag lå fosningen Kent Aune, bosatt på Bangsund, på andreplass i konkurransen.

– Det er helt utrolig. Jeg er overveldet av responsen så langt, fortalte han før han fikk vite om stemmeproblemene tirsdag ettermiddag,

Smutthull

Torsdag lastet han opp sitt bidrag, låten «Eneste ene», og i løpet av helga hadde over 11.500 personer vært inne og hørt på låten, trodde han. Det viste seg at produsentene av konkurransen hadde unngått å se et smutthull i stemmegivninga. Det var altså mulig å la avspillinga gå på repeat. Det gikk også an å åpne flere nettleserfaner og gjøre det samme slik at antal strømminger ble mangedoblet. Dette ble oppdaget forrige uke og TV2 var raske med å få dem som hadde laget nettsida til å finne ei løsning på problemet. Noe som egentlig skulle vært fikset før helga. Slik ble det derimot ikke. Mens Aune trodde at over 11.500 personer hadde strømmet låten hans i løpet av ei langhelg, var realiteten at rundt 8.000 strømminger kom fra samme IP-adresse.

Problem fikset

– Dette problemet ble fikset tirsdag ettermiddag, og vi har vært nødt til å nedjustere antall strømminger på totalt sju deltakere. Vi har ingen mistanker om at noen av dem det gjelder har stått for dette selv, og for Aune sin del er han fortsatt blant topp 100, og det er lang tid igjen til å få opp antall strømninger på, sier Bjarne Laastad, assisterende kommunikasjonssjef i TV2.

Mandag klatrer Aune stadig oppover på listene igjen, og i skrivende stund er han på 27. plass med 3.184 strømminger.

– Jeg ble litt uvel da jeg så det, og jeg skjønner ikke helt hva som har skjedd her. Jeg har prøvd å komme i kontakt med produsentene for å få klarhet i dette, forteller Aune tirsdag kveld.

Han sier videre at han har fått seg en nedtur, men at han nå må se framover og få folk til å stemme på låten hans.

– Nå må jeg snu dette og se det positive i at jeg er den beste av nykommerne. Det er enda lenge igjen til 1. mai, sier han.

Også Willys Wonderland og Grannes har lastet opp bidrag i konkurransen, og de ligger på henholdsvis 66. plass med 1.598 strømminger og 273. plass med 255 strømminger.