Lokal Ap-topp om forslag til framtidig NTE-eierskap

– Et hån mot Namdalen

Grongs varaordfører legger ikke fingrene mellom når hun skal beskrive fylkesrådets forslag til framtidig eierskapsfordeling i NTE.

KLAR TALE: Varaordfører Vigdis Linmo i Grong er tydelig på hva hun synes om fylkesrådets forslag til framtidig eierskap av NTE. Nå håper hun fylkespolitikerne vil justere kursen i tide. 

arkiv

GRONG: – Dette er forsøk på ran, og rett og slett en hån mot oss i Namdalen.

Kraftsalven kommer fra Grongs varaordfører Vigdis Linmo (Ap) og falt i en debatt på Facebook om fylkesrådets forslag til framtidig eierskap av kraftselskapet NTE.

Den lokale partitoppen tror dessuten forslaget fra det Ap-styrte fylkesrådet vil koste partiet dyrt i Namdalen ved neste korsveg.

Mister velgere?

– Jeg er stygt redd for at dette vil koste Ap mange velgere fra Namdalen. Vi hadde et håp, men nå er det tapt ser det ut for, skriver Linmo.

Les også:

Overfor Namdalsavisa understreker varaordføreren at kraftsalven ikke er noe som er skrevet i «kampens hete».

– Nei, jeg har bare skrevet det jeg mener, sier Linmo når vi ber henne utdype utsagnene et snaut døgn senere.

– Mitt anliggende er at fylkesrådets forslag ikke tar innover seg sat det er folk i Namdalen som har gitt fra seg naturressurser som igjen har skapt dagens NTE, sier Linmo.

– Se bare på Røyrvik som betaler dyrt med flere oppdemma vann. Dette er varige inngrep som også dagens røyrvikinger bidrar med. Og så skal Røyrvik omtrent ikke få være med å eie NTE, legger Ap-politikeren til.

Vil være lydhøre

Fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik (Ap) er forsiktig med å kommentere partifellens utspill.

– Det blir vanskelig å kommentere hvert enkelt utspill som måtte komme. Dette er en vanskelig sak og vi visste det ville komme reaksjoner, sier Mevassvik.

Les også:

Kraftkommunene om forslag til NTE-eierskap

Namsskogan føler seg forbigått

Namsskogans ordfører Stian Brekkvassmo er oppgitt over fylkesrådets forslag. For fylkets mest kraftrike kommune ville det vært mer lønnsomt om staten overtok hele NTE.

Hun oppfordrer nå kommunene til å bruke tida fram til høringsfristen går ut 16. mars godt.

– Vi er lydhøre for alle innspill som kommer. Jeg håper kommunen vil tenke ekstra nøye gjennom hva som er godt for NTE og Nord-Trøndelag.

Det var tirsdag fylkesrådet la fram forslaget til hvordan eierskapet i NTE skal fordeles når trøndelagsfylkene slår seg sammen.

Fylkesrådets forslag er at eierskapet fordeles etter tre kriterier: Folketall (75 prosent), naturkapital (15 prosent) og flat fordeling mellom kommunene (10 prosent).