Bruvolls forklaring på de skuffende resultatene

– Trente meg ned i kjelleren

VM-drømmen ble knust. Ole Jørgen Bruvoll (20) tror han har svaret på hvorfor; han trente seg i kjelleren før sesongstart.

VRAKET: Ole Jørgen Bruvoll ble vraket til U23-VM. 

arkiv

NAMSOS: Da Norges skiforbund mandag presenterte løperene som skal representere Norge i U23-VM i langrenn i Romania - sto ikke navnet til Ole Jørgen Bruvoll på lista.

Det var det store målet denne sesongen, men resultatene har uteblitt for libyggen, som i et siste forsøk forsøkte å gå seg inn på laget med en god tremil i Norgescupen i Meråker i helga, men bare ble nummer 31.

– Det har vært litt sånn «alle-ting-mot-meg-stemning» denne sesongen. Det har vært mye stang ut. Alt fra småting med feil skivalg, ødelagte bindinger, og så videre. Men det er ikke det som har skylden for at jeg har underprestert, sier Bruvoll.

– Og det er?

– Når jeg nå ser tilbake på det er jeg ikke fornøyd med høstsesongen, sier Bruvoll som forsøkte seg på et nytt treningsopplegg for å ta et steg opp i sin første sesong som senior.


– Det ble en ond sirkel


For ved å kjøre en annen periodisering, og strukturering av harde økter, håpet Bruvoll at kroppen ville tåle enda mer. Der tok han feil.

– Totalbelastninga ble økt. Det var en lang periode i sommer hvor jeg nå innser at det ble for mye trening. Jeg trente med for lite overskudd. Og jeg tok ikke tak i det med en gang, og da ble det en ond sirkel - og jeg trente meg i kjelleren. Det ble for mye rett og slett, innrømmer Bruvoll.

Og med det i bakhodet, kommer han nå til å gå tilbake til sin gamle suksessoppskrift, som sikret han flere triumfer fra han var 17 år til i fjor.

– Det blir nok mindre svigninger i totalbelastninga, og mer flat trening, sier Bruvoll, som har norgescup, skandinavisk cup og NM del to igjen av sesongen før han begynner å se fram mot de to store målene neste sesong.

Der fremme venter forhåpninger om U-23-VM - og å gå seg inn på verdenscuplaget.


Vil gå verdenscup


– Nå er snart denne sesongen over. Og jeg har ikke tatt det steget jeg håpet på, så det er bare å sette seg ned og finne på noe lurt som skal forhindre at det samme skjer neste sesong. Jeg er skuffet over at jeg ikke klarte VM-målet, men det kommer flere mesterskap. Allerede neste sesong er det et nytt U23-VM jeg skal forsøke å bli med på - men det hadde vært større å klart å gå seg inn og gå verdenscuprenn, sier Bruvoll.

Men Bruvoll kan møte flere hindringer enn bare tøff konkurranse. I år har Norge en kvote på ti løpere i distanselangrenn. På et møte i Cancún i Mexico til våren kan kvotene bli kuttet til seks.

– Jeg får ikke lenger noe respekt av å ha gått et bra ungdoms-OL for tre år siden, så jeg må bare jobbe knallhardt for å nå målene mine. Men jeg må innrømme at jeg ikke akkurat jublet da jeg så nyheten om at FIS vurderte å kutte i de nasjonale kvotene til Norge. Det kan gjøre det enda vanskeligere, men det er fortsatt ikke bestemt, så det er ingen vits i å deppe ennå. Jeg skal i hvertfall gjøre alt jeg kan for å heve meg neste sesong, sier Bruvoll.