Positive resultat i hele Namdalen

Mer enn 60 mill. i pluss

Samtlige kommuner i Namdalen gikk med overskudd i fjor. Og aller best resultat hadde en liten kommune helt på toppen av Namdalen.

Solid Overskudd: Rådmann Endre Skjervø i Namsskogan kommune leverer et solid pluss/regnskap etter at kommunen har slitt økonomoisk i flere år. 

FORNØYd: Rådmann Ola Peder Tyldum i Røyrvik er fornøyd med at den lille kommunen leverer et stort overskudd. 

arkiv

NAMSSKOGAN: Lørdag presenterte Namdalsavisa fjorårsresultatet for Namsos kommune, som kunne vise til et småpent overskudd på 56,2 millioner kroner i 2015.

Nå har vi bedt resten av namdalskommunene om å oppgi fjorårsresultatet. 12 av 12 kommuner har svart. Men i Vikna satt man fortsatt og finregnet tirsdag.

– Men vi går i alle fall i null, opplyser rådmann Roy Harald Ottesen.

«Banker» storebror

Det betyr i så fall at samtlige kommuner i Namdalen kom ut i pluss i fjor. Og at de mindre kommunene ikke står mye tilbake for storebror Namsos.

• De aller fleste leverer millionoverskudd.

• Totalt er overskuddet i de 12 kommunene på 61,8 millioner. Så samlet «banker» småkommunene storebror Namsos med litt over fem millioner kroner.

Aller best resultat har Namsskogan. Overskuddet på snaut 10 millioner kroner gir et overskudd på 8,4 prosent. Hos en kommune som de siste åra har slitt med økonomien, gir det grunn til å smile.

– Får betalt

– Etter flere krevende år med knallhard omstilling, er dette veldig, veldig bra. Vi får betalt etter å ha tatt riktige grep, kommenterer rådmann Endre Skjervø.

Han forteller at det er flere faktorer som spiller inn.

– Først og fremst har vi fått på plass en budsjettdisiplin som gjør at alle områder bidrar med positive tall. Sykefraværet er på veg ned. Og så har vi politikere som er tydelige. De vingler ikke selv når kritikk om kutt kommer. Og det har gitt oss mulighet til å jobbe sammen mot felles mål, sier rådmannen.

Også i nabokommunen Røyrvik har man grunn til å smile. Med 3,9 millioner i overskudd får kommunen et småpent overskudd på snaut fem prosent.

Regnskap 2015

Netto driftsresultat

Namsskogan 10 MNOK

Røyrvik 3,6 MNOK

Overhalla 15,8 MNOK

Grong 7,9 MNOK

Nærøy 13 MNOK

Høylandet 3,9 MNOK

Lierne 4,5 MNOK

Fosnes 1,9 MNOK

Flatanger 1,7 MNOK

Namdalseid 0,9 MNOK

Leka 0,3 MNK

Vikna 0 MNOK