Besøkte ungdomsskolen for å rekruttere elever

YNVS frykter få søkere til fagområdet service og samferdsel, og vil derfor gjøre elevene bedre kjent med mulighetene på området.

Besøk: Anne Grethe Edvardsen hadde med seg to representanter fra næringslivet, i tillegg til to elever fra VG2 service og samferdsel for å snakke med tiendeklassingene. 

arkiv

RØRVIK: Det nærmer seg søknadsfrist for elever som skal søke seg inn på videre utdanning, og i den forbindelse tok YNVS, sammen med representanter fra næringslivet, turen til ungdomsskolen for å informere om fagområdet service og samferdsel.

Anne Grethe Edvardsen, lærer ved YNVS, fortalte elevene i tiende klasse om utdanningsløpet, og to av elevene ved programområdet fortalte om sine erfaringer.

– At vi skal få til tusen nye arbeidsplasser de neste årene har dere sikkert hørt flere ganger, men vet dere at 500 av dem er innenfor serviceyrket, spurte Edvardsen.

Hun forteller at de frykter få søkere til området, og at de derfor ønsker å orientere elevene litt ekstra.

– Det har vært litt få søkere de siste årene. Vi føler ikke at vi har fått ut informasjonen godt nok, så nå er vi her for å orientere, sier hun. Edvardsen påpeker at kompetansen elevene får gjennom å velge service og samferdsel trengs i Ytre Namdal.

– Vi ønsker også å høyne statusen til utdanninga, sier hun.

– Og vi håper selvfølgelig at noen av tiendeklassingene velger å søke fagområdet.