Nordens største popfenomen kommer til Kolvereiddagene

– Nesten ikke til å tro

Sett av datoen 11. august. Da er det store ting på gang under Kolvereiddagene. Ungdomsidolet Isac Elliot kommer til Norges minste by.

Popyndling: Isac Elliot har allerede i en alder av 15 år klart å smelte mangt et pikehjerte. Foto: Michelle Jonné 

arkiv

KOLVEREID: Finske Isac Elliot har siden han slo gjennom med låten «New Way Home» hatt et solid og godt grep rundt sin entusiastiske fanskare i Norge. Han har spilt for fulle hus i både Oslo, Trondheim og Bergen. Torsdag 11. august er han det store trekkplasteret under årets Kolvereiddager.

– Det er nesten ikke til å tro. At det største popfenomenet som Norden har å by på kommer til Norges minste by, er ikke mindre enn fantastisk, jubler Torkil Marsdal Hanssen i Kolvereiddagene og Kari Strøm i Kolvereid Røde Kors.


Fullt oppstyr


Til tross sin unge alder, kun 15 år, kan Elliot se tilbake på en innholdsrik karriere, som så vidt har begynt.

I 2013 slo han gjennom med suksesshiten «New Way Home» og senere samme år skapte han fullt oppstyr med sin opptreden på VG-lista Topp 20 og Norway Cup.

Etter det har ballen så absolutt begynt å rulle. Utsolgte konserter i Norges største byer.

Kolvereid er som kjent Norges minste by, og her forbereder de seg til det som ligger an til å bli årets store høydepunkt, og den største konserten de har arrangert noensinne.

- Det var helt vilt å få beskjeden.

Kari Strøm, Kolvereid Røde Kors


Helt vilt


– Vi har gjort Marcus & Martinus med 1.500 publikummere her før. Det var innendørs. Nå må vi flytte utendørs, sier Kari Strøm i Kolvereid Røde Kors, som arrangerer konserten.

Den rusfrie konserten blir del av Kolvereiddagene, og vil gå av stabelen på utendørsscenen. Martnassjefen er spent, men gleder seg mest.

– Vi har et fantastisk konsertområde midt i Kolvereid sentrum med plass til flere tusen mennesker. Til vanlig er utfordringa at det er for stort. Til torsdag den 11. august er det perfekt. Og kanskje bør du sikre deg billetter i god tid, sier Marsdal Hanssen.


Tidenes konsert


Selve prosessen med å få Elliot til Kolvereid startet rett etter Marcus og Marinus sin konsert. Etter mange e-poster fram og tilbake ble det klart i februar at den finske sjarmøren kommer til Kolvereiddagene.

– Det var helt vilt å få beskjeden. Jeg hadde lyst til å fortelle hele verden det omgående. Men det er også litt skremmende da det blir mye jobbing framover. Det er mange brikker som skal på plass. Jeg er veldig glad for å ha et stort apparat rundt meg som er med å jobber med dette, sier Strøm.

– Vi er nå veldig spent foran kunngjøringa og vi håper mange deler på Facebook og sosiale medier slik at folk rundt omkring får vite om dette.

En ting er sikkert. Dette blir det største rusfrie arrangementet for barn og unge i Nord-Trøndelag i 2016. Konserten tror jeg blir en opplevelse for alle, både ung og gammel, legger hun til.