Gjertra (100) mener positivitet er nøkkelen til et langt liv

Nøkkelen til et langt liv er å ikke irritere seg så mye, for det meste er bra, skal vi tro Gjerta Moen (100).

GRATULASJONER: En av de som kom innom Gjerta Moen med gratulasjoner og blomster på dagen var ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldum 

KAKE: De 26 oldebarna til Gjerta Moen kom syngende inn med stor bløtkake til jubilanten. 

arkiv

OVERHALLA: Flagget var heist til topps. Lørdag var det en stor dag i Overhalla. Da fylte Gjerta Moen 100 år.

- Det har vært 100 gode år vil jeg si, smiler Gjerta Moen.

Gjerta Moen er Overhallas eldste innbygger, og oppskriften for den tittelen er klar.

- Det er virkelig viktig at en prøver å se det gode. En kan ikke irritere seg, da blir en i alle fall fort gammel. For det meste er egentlig bra, sier Moen.

Den oppskriften har virka godt. For det er en helt klar og oppegående 100-åring, som ennå bor heime, som feiret sin bursdag lørdag.

- Heime er heime, det er best. Jeg er glad for at jeg ennå kan bo heime og takker hver kveld for det, sier Moen, som bruker å ta turer til sykeheimen for å besøke  sine venner der.

Alt var ikke bedre før

Ved å ha levd i hundre år har en et godt grunnlag for å mene noe om uttrykket "alt var bedre før". Et utrykk Moen er sterkt uenig i.

- Det blir bare bedre og bedre må jeg bare si, sier Gjerta Moen.

- Ja, for en vokste opp og skulle ut å tjene penger. Jeg begynte å arbeide som 15-åring. Min far var skredder og vi hadde et lite småbruk, så en måtte ut i jobb,  fortsetter Moen og legger til:

- Det var tiden uten studielån, og pengene bestemte hva en endte opp med. Nå går det mer etter evner, så jeg synes det virker som det er mer rett folk på rett sted nå.

- Ei trivelig feiring

Mens Moen forteller om at alt er blitt bedre, summes det i hotellets spisesal som var fylt opp familie i alle aldre.

- Det er vært ei ordentlig trivelig feiring. Mange har tatt seg fri for å komme og det er trivelig å treffes. Det er jeg glad for. Dagen har vært ordentlig koselig, sier Moen, som ikke legger skjul på at hun hadde gleda seg lenge.

Ordfører Per Olav Tyldum kom med gode ord og blomster på dagen.

- Dette er stort. Selv om vi bare blir flere og flere i kommunen, skal vi ta godt vare på alle sammen, sier Tyldum og gratulerer kommunens eldste med dagen.