Nyåpning for Bobilsenteret

Bedre plass i slakterihallen

Da Nortura-bygget sto ledig, grep Bobilsenteret sjansen. – Jeg har aldri hatt så god magefølelse som nå, sier Jan Olav Kveli.

Åpnet dørene: Jan Frode Kveli (fra venstre), Frida Mickelsen Kveli og Jan Olav Kveli Bobilsenteret kunne tirsdag ønske kundene velkommen inn i nye lokaler i Hestmarka – i det tidligere slakteriet.FOTO: BJØRN TORE NESS 

Veggmaleri: Kaffekroken er dekorert med veggmalerier signert Willy Strømmen, som setter kundene i riktig bobilstemning. 

arkiv

NAMSOS: Det sier ikke så rent lite. Kveli er en av nestorene i bobilbransjen i Namdalen, og har solgt utallige kjøretøy siden starten i 2001.

Nå har selskapet tatt i bruk halvparten av det tidligere slakteriet rett over gata for lokalene i Axel Sellægs veg 2, som de kjøpte i 2005.

– Vi beholder de tidligere lokalene, hvor vi nå får utvidet både delelageret og større verksted, opplyser Jan Frode Kveli.

Omsetter for 80 mill.

Sønnen følger i fotsporene til pappa Jan Olav og mor Frida, som sammen har utviklet Bobilsenteret til å bli en solid bedrift med ei omsetning på 80 millioner i året.

– Vi selger rundt 150 bobiler per år, og det tenker vi å fortsette med. Vi har ikke noe mål om å vokse videre, men stabilisere oss på dette antallet. Det er viktig å kunne serve kundene i ettertid, slik at de føler trygghet. Da kommer de gjerne til- bake og kjøper ny bil ved neste korveg, sier Jan Olav Kveli.

Han er sikker på at det blir bedre, både for kundene og dem selv, nå som de kan ha 20-25 biler utstilt innendørs.

– Her er det varmt og godt, bilene er pyntet og stylet og mer innbydende å betrakte enn ute i snø og vind.

Foreløpig leier Bobilsenteret hele bygget og tomta av Nortura.

– Men vi har en intensjonsavtale om å kjøpe eiendommen senere, opplyser Kveli.

Tøff konkurranse

Han innrømmer at det er hard konkurranse på bobilmarkedet i Namdalen.

– Vi har dyktige aktører rundt oss, og konkurranse er sunt. Men jeg mener verkstedbiten og gode garantiordninger er vår styrke. Her får kundene gjort alt på ett sted. Det gjelder å være god på ettermarkedet.

Kveli er glad for å kunne ta i bruke et så stort og solid bygg – som i tillegg ligger rett ved innfartsvegen til byen i Hestmarka.

– Nå får vi profilert oss mye bedre for trafikantene enn tidligere. Men foreløpig gjør vi ikke annet med fasaden enn å gjøre oss godt synlige med skilting. Og innvendig beholder vi slaktehallene slik de var – vi skal ikke glemme hva dette bygget har betydd for Namsos-samfunnet opp gjennom årene.

Ni ansatte

Bobilsenteret har nå ni ansatte – en mer enn tidligere.

– Vi er glad for at den tidligere vaktmesteren på Norturabygget takket ja til å bli med på laget. Og den store tomta på 20 mål gir oss nye muligheter med tanke på treff og kundeparkering, sier en fornøyd og optimistisk Jan Olav Kveli.