Vanskelig utgangspunkt for Nysæter Maks uflaks i trekninga

Maks uflaks i trekninga

En tøff kamp venter Simen Nysæter når han møter hjemmehåpet Petar Belberov i kvartfinalen i Strandjaturneringen.

MÅ GI ALT: Simen Nysæter håper å få klarsignal på deltakelse i OL-kvalifiseringa i april. Det krever imidlertid at tungvektsbokseren gjør sakene sine godt i Strandjaturneringen, som arrangeres i Sofia. 

arkiv

NAMSOS: – Simen hadde maks uflaks i trekninga av motsander. Totalt 24 nasjoner er respresentert i hans klasse, og da skal det godt gjøres at man ender opp med å møte vertsnasjonens store håp, sier trener Robert Walstad.

– Det er klart det er en stor fordel for Petar Belberov å konkurrere på heimebane, legger han til.

– I god form

Walstad er imidlertid klar på at tungvektsbokseren fra Namsos, tross et vanskelig utgangspunkt – har alle muligheter til å gå seirende ut av oppgjøret mellom de to amatørbokserne.

– Simen er i god form, og er utrolig sterk både når det kommer til hurtighet, bevegelse og refleks. Det vil han få god bruk for i morgen, tror Trym-utøverens trener.

Viktig kamp

Simen Nysæter selv, bruker lite krefter på å bekymre seg over hvem som er motstander i kvartfinalen. Han gleder seg til å gå i ringen i torsdag kveld, og har trua på et godt resultat.

– Jeg skal bokse mitt beste og bare kose meg i ringen. Forhåpentligvis holder det til seier, sier han på telefon fra den bulgarske hovedstaden Sofia.

Avgjørende turnering

Deltakelse under OL i Rio til sommeren er 24-åringens store mål. Et godt resultat i Strandjaturneringen, vil være avgjørende med tanke på uttak til OL-kvalifiseringen som finner sted i Tyrkia i april.

– Dette er en av de tøffeste turneringene som finner sted i Europa. Nivået er skyhøyt. Dersom Simen går seirende ut av kvartfinalen, kan han imidlertid fint gå helt til topps. Det blir utrolig spennende, sier trener Robert Walstad.