Paula Hartmann på rett spor

– Endelig løsnet det

Sjuendeplassen på åpningsdistansen under junior-NM i skiskyting ga Paula Hartmann de svarene hun ønsket.

NUMMER SJU: Paula Hartmann gikk inn til sjuendeplass under første dag av junior-NM i skiskyting, som arrangeres i Trondheim. FOTO: Svein Halvor Moe 

arkiv

TRONDHEIM: Liernejenta har over lengre tid slitt med pusteproblemer under konkurransedeltakelse. Under fredagens normaldistanserenn i junior-NM, spilte imidlertid endelig kroppen på lag med skiskytteren – som gikk inn til en sjuendeplass i konkurransen.

– Nå kjentes alt veldig mye bedre. Det er utrolig godt å kjenne på at ting går riktig vei, sier Hartmann etter løpet.


Omstillingsprosess

Pusteproblemene har vært så omfattende at ungjenta flere ganger har besvimt under og etter konkurranser. Med nye medisiner, ser Hartmann nå lysere på den videre satsinga som skiskytter.

– Det har vært en stor omstillingsprosess å begynne på nye medisiner, men nå kjennes det ut som om at kroppen endelig begynner å fungere igjen. Det føles bra, fastslår Hartmann.

Hun måtte tåle to bom på første stående i fredagens normaldistanse, men skjøt feilfritt på de tre neste skytingene og viste gode takter i skisporet.

– Det var kjedelig med to bom på første skyting, men resten av løpet må jeg si meg fornøyd med. Sjuendeplass er en god plassering det, oppsummerer hun.


Går for medalje

Hartmann legger imidlertid ikke skjul på at hennes store mål for NM er å ta medalje. Neste post på programmet er lørdagens sprint, som liernejenta ser fram til å gå.

–Det var artig å gå løp i dag, så nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen. Nå som jeg vet at kroppen fungerer, så tør jeg nok slippe meg litt mer løs i neste løp, avslutter hun.

PS. Lillebror Caspar Friedrich ble nummer 79 under åpningsdistansen i junior-NM.

resultater

K20/21: 1. Linn Larsson Hede SK 42:06, 2. Eline Grue Kvikne IL +00:35, 3. Anne Marit Bredalen Åsnes Skiskytterlag +00:38, 4. Ida Emilie Herfoss, Drangedal Idrettslag +00:55, 8.(7.) Paula Friedericke Hartmann Lierne IL +03:14