Jubileumshelg i Klinga kirke

Feiret 150 år med kirkekonsert

Denne helga har Klinga menighet feiret at kirka er 150 år, med besøk av biskopen og jubileumskonsert.

KOR: Spillum damekor var med å sette sitt preg på jubileumskonserten i Klinga kirke lørdag ettermiddag. 

PREKEN: Biskop Tor Singsaas holdt preken under jubileumsgudstjenesten i Klinga kirke. 

SOLIST: Sandra Ingebretsen under framføringa av «Lys og varme». 

GRIEG: Halldis Fjell spilte "Halling" av Grieg. 

arkiv

Klinga: Konserten lørdag kveld bød på en fin blanding av kirkelig og mer verdslig musikk som favnet fra Johann Sebastian Bach og Georg F. Händel til Ole Bremnes og Åge Aleksandersen.

Konserten hadde fått tittelen «Menigheten synger», men de hadde også med seg en lang rekke gjester i form av kor og solister. Biskop Tor Singsaas og prost Dagfinn Thomassen var spesielt invitert til konserten.

Konserten åpnet med «Hornpipe» fra Händels «Water music» framført av Vincentas Linkevicius på kirkeorgelet, før Spillum damekor sang «You are the light» (Groth/Aas) og «Morgengry» (Kaasa/Aas).


Inviterte solister


Konserten bød også på to unge og svært talentfulle tangentspillere.

Halldis Fjell tolket «Halling» av Edvard Grieg, mens Mathias Stene spilte to stykker. Først fikk vi høre «Sur le fil» (Yann Tiersen), og noe senere i konserten en improvisasjon over korlen «Veit alle dine veier» – som fikk kirkegjengerne til å holde pusten.


  • LES OGSÅ:

    Klinga kirke feirer 150 år

    Denne helga feires Klinga kirkes 150-årsjubileum. Kirka ble vigslet 7. mars 1866 og er den eldste av de eksisterende kirkene i Namsos.


Men konserten bød også på kjente og svært folkekjære sanger i form av «Har du fyr» (Ola Bremnes) og Åge Aleksandersens «Lys og varme» – begge vakkert tolket av solist Sandra Ingebretsen.


Allsang og kor


Innimellom gjestene fikk konsertpublikummet også rensket røsten og synge kjente salmer som for eksempel «Kirken er et gammelt hus» – som kan stå som en påminnelse om jubileumsåret, men også blant annet «Måne og sol» og «Fager kveldssol smiler».

Vincentas Linkevicius spilte også preludium og fuge i a-moll av Bach på kirkeorgelet.

Spillum damekor – med Tor Halvard Nilsen som dirigent og Elina Karpinska som akkompagnatør – avrundet konserten med to sanger. Først «God natt» og til slutt «The Blessing» (Graham/Downes), noe som fikk biskop Tor Singsaas til spontant å søke medlemskap i damekoret, til konsertpublikummets fornøyelse.

Som tradisjonen er ved svært mange kirkekonserter sang de også i Klinga kirke «Deilig er jorden» som avslutning på konserten.


Fullsatt kirke


Søndag var det gudstjeneste i Klinga kirka, med tre dåpsbarn og ikke mindre enn biskopen, prosten og tre sokneprester til å holde jubileumsgudstjenesten.

Biskop Singsaas tok utgangspunkt i påskemåltidet og den dramatikken som ifølge skriften utspant seg både før, under og etter langfredag, og snakket med humor, snert og innlevelse om både tro og tvil, ondskap, kjærlighet og nåde i sin preken til ei fullsatt Klinga kirke.

Helt uavhengig av religiøst ståsted er det alltid interessant å høre biskopen tale.

Men jubileumsmarkeringa er ikke over. Klinga menighetsråd har planlagt en rekke arrangement gjennom hele året. Allerede førstkommende helg inviteres det til barnegudstjenster i kirka, før det går slag i slag framover til den tradisjonsrike konserten 1. søndag i advent.