Ønsker å lage «Wall of fame»

Hans OIav Aagesen håper å kunne pynte opp det nye klubbhuset i Granåsen med avisutklipp fra hoppsportens storhetstid.

TAR VARE PÅ HISTORIEN: Hans Olav Aagesen vil pynte klubbhuset i Granåsen med å lage en «Wall of fame» på en av veggene. Til det trenger han imidlertid hjelp.FOTO: Bjørn Tore Ness 

arkiv

NAMSOS: – Det er viktig å ta vare på historien. Derfor håper vi folk kan hjelpe oss med avisutklipp og bilder som viser hvor stor aktivitet det var her i Granåsen før i tida. Planen er å lage en «Wall of fame» på en av veggene i klubbhuset, forklarer Aagesen.


Holmenkollen-tilstander


Aagesen forteller at det ble gjennomført en rekke store arrangementer i Granåsen før i tida.

– Storhetstida var i etterkrigsårene. Skihopp var svært populært i Namsos og omegn på denne tida. Da strømmet folk til Granåsen for å overvære store arrangement som blant annet Vårhopprennet, sier Aagesen.

– Det var rene Holmenkollen-tilstander her til tider. Kjente navn som blant annet Wirkola har deltatt i konkurranser her i Granåsen – og i tillegg hadde vi en rekke gode skihoppere og også langrennsløpere som selv var svært aktive, legger han til.


"Det var rene Holmenkollen-tilstander her til tider.

Hans Olav Aagesen, ildsjel


Gull verdt

Aagesen mener det nye klubbhuset som er blitt satt opp i Granåsen er gull verdt. Nå ønsker han altså å pynte opp bygget.

– Det betyr alt og ha et slikt klubbhus. Dette er et samlingspunkt her i Granåsen, både under treninger og møtevirksomhet. I tillegg holder vi åpent når det er skidager og liknende.

– Det hadde vært fint og fått til en «Wall of fame», slik at vi ikke glemmer historien til anlegget, fastslår han.


Håper på giverglede


Aagesen sier at klubbhuset ikke er beregnet som noe museum.

– Vi skal ikke bli noe museum, men vi kan minne folk på hvor mange som var i aktivitet her før i tiden. Aktivitet er det masse av også i dag og det setter vi veldig stor pris på, sier Aagesen.

Nå oppfordrer han folk til å ta kontakt dersom de kan ha utklipp, bilder og historier av interesse.

– Jeg har sondert terrenget, så jeg vet at det er mange som sitter på mye spennende materiale, forteller han.

Aagesen påpeker at det ikke er meninga at folk skal måtte gi fra seg utklippene.

– Slett ikke. Vi kommer til å ta kopier, og levere tilbake det opprinnelige materialet. Og alt vil bli tatt veldig godt vare på, forsikrer han.