Nytt krafttak mot kreft

I uke 9 og 10 samler russen i hele Namdalen inn penger til forskning på behandling av uhelbredelig kreft.

INNSAMLING: I uke 9 og 10 kommer russen i Namdalen på døra di for å samle inn penger til kreftaksjonen. 

arkiv

NAMSOS: Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige landsomfattende innsamlingsaksjon. Dette er det ellevte året den gjennomføres som en ren bøsseaksjon.

– Over 20.000 bøssebærere vil være i sving, og majoriteten av disse er russ. I uke 9 og 10 vil russen i Namdalen gå med bøsser, sier Eva Faanes distriktssjef i Kreftforeningen Midt-Norge.

Hun er glad for at russen ønsker å bidra.

– Vi syns det er flott at russen i år igjen stiller så sporty og velvillige opp for aksjonen. Gi for livet og støtt årets Krafttak mot kreft, sier hun.


Et tilbud til døende


I år håper Kreftforeningen å samle inn 40 millioner kroner. Pengene som samles inn i årets aksjon skal gå til forskning på behandling og tilbud til alle som i dag har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av.

– Alle som i dag ikke kan bli friske av kreft, vil vi gi flest mulig gode år. Det handler kort og godt om å gi dager til livet, og liv til dagene, sier generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel.

Kreftforskninga har kommet langt, og i dag overlever to av tre av de som får kreft. Likevel får mange den tunge beskjeden om at de ikke kan bli friske av kreftsykdommen, men kommer til å dø av den.

– For disse menneskene finnes det ingen helbredende behandling, kun behandling som er livsforlengende og lindrende. Bildet av kreft tegnes ofte i svart og hvitt: enten blir du frisk, eller så dør du ganske raskt, forteller Ryel.


Tida renner ut


Gjennom årets Krafttak mot kreft ønsker Kreftforeningen altså å løfte fram den gruppa som lever med en uhelbredelig kreftsykdom i kroppen. Noen lever kun kort tid, men mange kan leve lenge, kanskje flere år. De ønsker både at disse skal få leve lenger og løfte fram tilbud som gjør at livene deres skal bli best mulig.

– Når du har uhelbredelig kreft går du med et slags timeglass inni deg. Problemet er bare at ingen vet når sanda slutter å renne, forklarer Anne Lise Ryel.


– Ta imot bøssebærerne


Pengene som samles inn under årets aksjon skal brukes til å fylle på sand slik at kreftsyke i denne gruppa får mer tid ved at kreften holdes i sjakk.

– Det ultimate håpet er at man da lever lenge nok til at det forskes fram en ny kur, sier hun.

Generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, har en klar oppfordring til Norges befolkning.

– Ta godt imot våre bøssebærere og støtt opp om årets aksjon! La oss bli gamle sammen, sier hun, som håper flest mulig støtter årets kreftaksjon.