Engasjement mot hemmelige avtaler

LO i Namsos og Namsos Nei til EU mener flere må gå i kampen mot internasjonale avtaleforhandlinger som Norge er en del av, men ifølge dem prøver å holde hemmelige.

INFORMASJON: Hanne Lise Fahsing i LO Namsos og omegn og roald Ottesen i namsos Nei til EU mener det er viktig at folk får vite hva som skjer i forbindelse med med forhandlinger om nye internasjonale handelsavtaler. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

arkiv

NAMSOS: – Hvis du fortsatt ikke vet hva TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) og TISA (Trade in Services Agreement) er for noe, da bør du kanskje begynne å bekymre deg, for det er faktisk ikke meninga at du skal vite noe om dem, sier Hanne Lise Fahsing i LO i Namsos og omegn.

Informasjonsmøte

LO i Namsos sammen med Nei til Eu inviterer til informasjonsmøte på Folkets Hus i Namsos førstkommende torsdag for å bidra til å spre informasjon om det de mener er en alvorlig trussel mot blant annet demokratiet slik vi kjenner det, matsikkerhet, norsk økonomi, norsk arbeidsliv og den norsk arbeidslivsmodellen for å nevne noen av de tingene de to organisasjonene mener er i fare.

– Hva er det som er så skummelt med disse avtalene?

– Det lille vi kjenner til av innholdet er stort sett informasjon som er lekket gjennom blant annet Wikileaks, men bare det at Norge sitter i avtaleforhandlinger omkring forhold som tilsynelatende kan komme til å gripe dypt inn i det norske samfunnssystemet, uten at befolkninga er informert om innholdet underveis i prosessen bør få alle varsellamper til å blinke, sier Fahsing.

- Mye på spill

Roald Ottestad i Namsos nei til EU nevner noen eksempler.

– Alle offentlige tjenester, med et par unntak kan havne på private hender, tariffavtaler, pensjoner og annet som angår arbeidsliv kan komme i spill, og avtalene åpner også for varer og tjenester vi i utgangspunktet ikke ønsker i Norge, sier han.

Utredningsleder Morten Harper i Nei til EU skal innlede på møtet, før det åpnes for spørsmål og debatt.

– Målet er å bidra til at folk får innsikt i hva dette dreier seg om, sier Fahsing og Ottesen.