Ferjeruter og åpningstider

Bildetekst Bildetekst 

arkiv

Ordfører Per Helge Johansen har gjort en stor jobb med å bevare Leka som egen kommune, men jeg har sett lite i media om ferjerutene. For mange vil pendling fortsatt være aktuelt. Da er det leit at en må reise dagen i forveien for å rekk et mannskap skifte, og for dagpendlere kan en i beste fall rekke en kontorjobb på Kolvereid.

For noen år siden fikk vi en prøveordning med at ferja skulle vente hvis det var passasjerer med flyet til Rørvik kl 2200. Den ordningen er vel på tide å gjøre permanent slik at ferja går kl 2320 i stedet for 2255, ikke minst av hensyn til de andre passasjerene som har kjørt hardt for å rekke 2255 og må vente i Gutvik. Det harmonerer også med siste ferje fra Vennesund kl 2215. Avgang Skei kl 2300 gjør det mer mulig for Gutvik væringer å være med på møter å lignende på Leka uten å måtte stikke før møtet er slutt.

Jøa ferja har en åpningstid på 18 timer og starter kl 0615 tids nokk til å rekke flyet i Namsos kl 0720.

Ytterøy ferja har også åpningstid på 18 timer pluss en bestillingstur. De starter kl 0530 og en kommer da rett til Levanger og ikke langt fra Værnes.

Leka ferja bør starte kl0515 for at en kunne sjekke inn på Rørvik lufthavn et kvarter før avgang 0706. En vil også rekke ferje fra Holm kl 0725 og være i Brønnøysund før kl 0800, og i Nærøysundområdet før kl 0700 og en kan rekke et møte på Steinkjer før kl 9.

Leka ferja har i dag en åpningstid på 16t 30m. Det harmonerer dårlig at vi har korteste åpningstid når vi er lengst unna flyplasser og byen.

Hvis vi ikke kan få en slik pendlertur fast, så kunne der være en prøveordning med bestilling, så får vi se hvor mange pendlere som vil benytte det.