Ikke et tabubelagt ord!

Camilla Forsland, Opp og Fram-redaksjonen 

arkiv

Sex. Noe av det mest naturlige som finnes. Så hvorfor er det slik at ordet til tider blir sett på som litt tabu? Burde ikke både barn, ungdommer og voksne klare å prate mer fritt om det?

Uten å føle at det er upassende eller tabu? Burde det ikke være lurt å forberede og hjelpe dem som føler seg presset til å ha sex i ung alder? Det synes i alle fall jeg!

Unger lærer i dagen samfunn allerede fra de går på barneskolen om sex fra helsesøster og lærere. Dette er en prat som kan føre til mange spørsmål, som de unge tar med seg hjem til foreldre og søsken. Ikke unngå de spørsmålene som kommer! Det er en grunn til at jenter og gutter allerede i ung aldre skal lære seg om dette temaet. Vi må passe på slik at det ikke blir et tabubelagt tema!

Dessuten er det veldig viktig å snakke med unge tenåringer om press rundt sex. Vi vet at flere unge blir voldtatt og misbrukt av eldre. Burde ikke dette være noe å prate med de om? Det kan være et vanskelig å sårt tema å prate om, men det er så utrolig viktig å lære at dette er den brutale realiteten! Det er bedre og prate åpent om sex, enn at man føler man ikke får besvart de spørsmålene man sitter med.

Ordet sex skal ikke være et tabubelagt ord. Både blant ungdommer og tenåringer er det viktig å snakke om presset rundt sex, og at det er greit å si nei. For det er så mye rundt dette temaet som er viktig. Ikke vær redd for å prate om ting som omhandler sex! Det handler om at man skal føle seg trygg, at man skal vite hvor grensene går og det å ikke føle seg presset.