Gjør klart til skreiservering

Skreifestivalen som arrangeres for 18. gang i Kystbyen i helga, er en skjønn forening av mat og kultur. Kokken på Kystmuseet gjør seg klar for å servere folk med sesongvaren.

Klart: Andreas Holmboe, kokk ved Kystmuseet Norveg, ser fram til å kunne lage mat av den sesongbetonte matvaren igjen. 

Skreipinner: Andreas Holmboe startet Skreifestivalen med å servere barnehagebarn med skreipinner på onsdag. 

arkiv

RØRVIK: Hvert år strømmer skreien inn mot kysten av Norge, og i mars kommer den til Rørvik. Derfor inviteres unge og gamle til å nyte skreien under Skreifestivalen i helga.

– Eksklusiv råvare

– Ingen drar matløse fra Skreifestival, ler Anne Grete Walaunet, og påpeker at det blir skreiservering flere steder i Rørvik under festivalen.

– Skrei er en eksklusiv råvare som kommer akkurat nå, så vi ønsker folk velkommen til å nyte den både på Norveg, Leia og Kystmuseet i helga.

Andreas Holmboe er kokk på Kystmuseet, og han har nå gjort seg klar til å servere den attraktive matretten.

Glad for at det er sesong

Han legger ikke skjul på at helga blir litt annerledes enn til vanlig, og han ser fram til å kunne lage ulike retter av den sesongbetonte matvaren igjen.

– Nå går det i skrei i alle varianter her, sier han, og forteller at han synes fisken er en spennende matvare.

– Det er veldig interessant å jobbe med skrei fordi den er så sesongbetont, sier han.

Holmboe kommer til å lage flere varianter av fisken og vise at det går an å bruke alt av den.

– Jeg kommer til å lage flere forskjellige sorter. Blant annet den tradisjonelle skreien og signaturretten min. Så det blir noe for enhver smak, sier han, og forteller at han selv er veldig glad i skrei.

– I tillegg skal vi vise at det går an å bruke hele fisken, fra nese til hale, sier han, og oppfordrer alle til å få seg et skreimåltid nå som det er sesong.