Kropp er topp!

arkiv

«Every inch of you is perfect, from the bottom to the top», som sangeren Meghan Trainor sier i den nye hit sangen hennes «All About That Bass», har skapt mye oppmerksomhet blant ungdom. Hun mener at alle er perfekte som de er, men er det en annen side av denne saken? Jeg blir faktisk litt provosert av denne sangen, fordi jeg mener hun på en måte snakker nedsettende om tynne folk.

Hvordan kroppen din skal se ut har forandret seg veldig mye fra 60-tallets kurvete, Marilyn Monroe liknende kropp.  Datidens ungdom var ikke så veldig opptatt av å være så utrolig tynne, men ville heller ha noe som Monroes kropp. Dagens ungdom er veldig mye mer opptatt av hvordan kroppen ser ut, og hvor tynn du er.

Jeg mener at folk må få være som de er. Noen er tynne og noen er ikke tynne, so what? Man burde heller hatt fokus på hva som er sunt og helsefremmende, i stedet for å fokusere ensidig på størrelsen på kroppen. Noen mennesker er faktisk litt rund, men veltrent. Andre kan være tynne, men i dårlig form.

Ungdom skaper selv dette presset gjennom sosiale medier. Der blir det postet bilder av den ene kroppen tynnere enn den andre. Idealet er å se ut som supermodeller, men det mange ikke tenker på er at mange av disse modellene er sykelig tynne. Alle kan ikke se ut som modeller, vi er forskjellige, både inni og utenpå! Dette kan virke støtende på folk som er naturlig tynne og som sliter med å legge på seg.

Som skrevet tidligere, så sier Trainor at alle er perfekte som de er. Da jeg hørte ordentlig godt på teksten, føltes det som hun nesten sa at det å være naturlig tynn er feil. «Yeah it's pretty clear, I ain't no size two/ but I can shake it, shake it, like I'm supposed to do?» sier Trainor, men her må vi huske på at noen faktisk ønsker å legge på seg, men får det ikke til.

Om de legger ut bilder av for eksempel dagen antrekk hvor de viser hele kroppen sin, får de mange negative tilbakemeldinger fordi de er så tynne som de er. Å få høre så mye negativt for noe du ikke kan gjøre noe med, er sikkert veldig tøft. Selvtilliten deres blir sikkert mye lavere og jeg tror de blir bare mindre motiverte til å gjøre noe med det, og de tror kanskje at løpet bare er kjørt.

«I'm bringing booty back/Go ahead and tell them skinny bitches that» er enda en linje i sangen. Selv om hun sier senere at hun bare tuller, så oppfatter jeg dette som veldig fornærmende på andres vegne; å bli kalt en bitch fordi du er tynn. Hvordan kroppen din ser ut har ikke noe med hvordan personligheten din er.

Jeg synes det er veldig irriterende hvor mye fokus det er på hvordan kroppen vår ser ut, enten den er stor eller liten. Skulle ønske at både jenter og gutter kan være fornøyd med den kroppen de har, og føler seg selvsikker i sitt eget skinn. Fokus burde ligge på å ha god helse og være i god fysisk form.

Oppfordringen min til alle unge er å ta et oppgjør med kroppsidealet som er i dag. La folk ha den kroppen de har og vektlegg heller indre kvaliteter!