Samarbeid er nøkkelen

I torsdag tyvstartet Skreifestivalen med en fagkonferanse der temaet var mer laks på båt og mindre trailere på vegen.

SJØTRANSPORT: Havnedirektør Paul Ingvar Dekkerhus tror den eventyrlige veksten vi har sett i oppdrettsnæringa vil fortsette. 

arkiv

RØRVIK: – Det er nå eller aldri. Det har vært snakket om å flytte mer av transporten av fisk fra bil til båt i veldig mange år. Det er bare å kjøre på. Finn samarbeidsordninger, og sett i gang, sa NHO-sjef Merethe Storødegård da hun oppsummerte konferansen «Blå mat – Grønn logistikk» på Norveg torsdag.

Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS arrangerte konferansen for å sette søkelyset på hva båtfrakt kan bety både for havbruksnæringa og for resterende næringsliv i regionen. Ikke minst for å gi regionen et innblikk i hva havneutbygginga på Kråkøya nord for Rørvik kan bety for distriktet.

– Ei kai som den vi holder på å bygge på Kråkøya er et redskap. Den betyr tilrettelegging for miljøvennlig transport av blant annet laks, sa havnedirektør Paul Ingvar Dekkerhus.

Men de tenker mye lengre enn det.

– Vi planlegger med tanke på å finne løsninger for frakt av varer fra dør til dør på best mulig måte. Det betyr også at vi tenker på hva det kan bety for distriktet at det kommer to båter i uka som kan bringe med seg varer direkte fra Danmark og til Rørvik og Namdalen, sa han.