Selfie med tredemølla...

(bilde 4) KONTROLL: Velger du å løpe på tredemølle, har du full kontroll på fart og lengde på intervallene. (Foto: L. L. Ban / NTB scanpix) FOTO: /   Foto: NTB Tema

arkiv

Det er mange treningsstudioer her i Norge, også noen i Namsos. Treningsstudioene er her slik at vi kan få trent styrke, kondisjon, balanse osv. Mange trener aktivt på treningsstudioet og bruker det for det det er verdt, men å gå på treningsstudio har også blitt et statussymbol.

Jeg vet av alt for mange som legger ut bilder på Instagram eller Snapchat, der de skryter over hvor slitne de er etter trening eller hvor lite tid de brukte på å løpe ti kilometer. Sannheten er jo den, at de har sittet der foran speilet og tatt bilder av seg selv nesten hele tiden. Ble du så sliten av å løfte armen når du skulle ta en selfie med tredemølla? Tror ikke det!

For det første kaster du bort penger og tid på å prøve å skaffe deg selv en status som treningsnarkoman, noe som du egentlig ikke er. All den tiden du har brukt foran speilet når du poserer med telefonen i den ene arma, kunne du ha brukt til å gjøre noe fornuftig eller hjelpsomt! Du kunne ha hjulpet mormoren din med vasking av hus.

Det faktum at du også legger ut alle disse bildene på sosiale medier skaper også ett treningspress for andre ungdommer, de tror at dette er vanig å gjøre og du påvirker dem til å gjøre akkurat det samme. Dette treningspresset kunne ha forsvunnet om du bare ikke hadde løyet for dine følgere på Instagram om hvor mye du «trener» hver dag. 

Ungdommen har press på alle kanter, og det hadde vært fint om vi hadde sluppet å «måtte trene» fordi du «ble så sliten» på treningsstudioet på tirsdag! Skjerp deg, vis hensyn, ikke lyv om hvem du er og hva du gjør, du hjelper ingen!