Presenterte det som må være Namdalen største orkester

En flott og tradisjonsrik konsert

Både elevene fra kulturskolen i Namsos og Namdal symfoniorkester viste seg fram fra sin aller beste side lørdag formiddag.
arkiv

NAMSOS: Siden 1991 har Namdal symfoniorkester invitert unge kommende musikere til å spille under konserten «Unge solister og 100 violiner». I flere år har symfoniorkesteret samarbeidet med Namsos kulturskole, og kulturskoleelevene deltok med flotte solonummer på både fiolin, gitar, piano og xylofon.

Det kreves noe av de unge musikerne å stå på den scenen og framføre det ene flotte nummeret etter det andre. Derfor var det synd at publikumsoppslutninga akkurat denne lørdags formiddag ikke var helt optimal.

De som møtte opp fikk derimot en flott opplevelse.

Første halvdel av konserten var forbeholdt kulturskoleelevene. Men før Namdal symfoniorkester skulle få slippe til kom både symfoniorkesteret og kulturskoleelevene opp på scenen og dannet det som nok må være Namdalens største orkester. Sammen framførte de «Kneppvalsen» og «Pariservalsen».

Namdal symfoniorkester fyller 70 år i år, og det skal markeres med to jubileumskonserter. Den ene i namsskogan og den andre i Namsos. Under konserten lørdag fikk publikum en liten forsmak på hva jubileumskonsertene har å by på. Stykket «Bilde fra en utstilling» har blitt tilpasset et orkester. Det varer til sammen i rundt 30 minutter, men symfoniorkesteret nøyde seg med å spille et lite utdrag fra verket.

Deretter dro de til med «Kjempeviseslåtten». Også her var det kun en liten smakebit som ble presentert.