Nysæter klar for OL-kvalifisering – Saugestad i EC-finaler og verdenscup

Kompiser på solsiden

De er bestevenner og naboer. Og kan glede seg over gjensidig suksess på idrettsarenaen. For sola skinner på Simen Nysæter og Stian Saugestad om dagen.

NÆRMER SEG OL: Simen Nysæter er klar for OL-kvalifisering i Tyrkia i april. Der skal han kjempe om en av tre ledige OL-billetter. 

SUKSESS: Stian Saugestad (bildet) og Simen Nysæter er kompiser og naboer i Trondheim. Saugestad er klar for E-cupfinaler i Saalbach denne uka, før han setter kursen for Kvitfjell og verdenscupavslutning søndag. 

arkiv

TRONDHEIM: – Når vi er heime i Trondheim samtidig, blir det en del FIFA-spilling og mye tullprat. I vinterhalvåret er det imidlertid smått med muligheter. For da er stort sett en av oss på reisefot. Men det blir en del kjappe meldinger på Snapchat, sier Simen Nysæter.


Høydepunkter på rekke og rad

Det er ikke feil å si at kompisene fra Namsos lever på solsiden idrettslig om dagen.

For mandag kveld fikk Nysæter en mail som kanskje ikke var uventet, men like fullt svært så gledelig. For der sto det svart på hvitt at Simen er tatt ut til OL-kvalifisering i Tyrkia i april.

– Det er feil å si at jeg ble sjokkert, for jeg har jo skjønt at jeg hadde en god mulighet. Men uansett var det selvsagt en veldig god beskjed å få, smiler han.

Samtidig er naboen i Møllergata i Trondheim, Stian Saugestad på plass i Saalbach, der det er finaler i fartsdisiplinene i Europa Cup, der Stian er en av favorittene i enkeltløpene.

Opprinnelig skulle det vært super-G tirsdag, men på grunn av mye snøvær i området ble det rennet utsatt til onsdag.

Stian skal kjøre både på super-G og utfor, før kursen settes heimover og det som trolig blir et veldig høydepunkt i karrieren så langt. For søndag står namsosingen i startporten når verdenscupen avvikles på Kvitfjell.

Og Simen Nysæter gleder seg over resultatene som kompisen oppnår.

– Det er klart jeg følger med på hva han gjør, og det er jo litt artig at vi begge får det til nå, sier han.


Klar for kvalifisering

Simen Nysæter har hatt en formidabel utvikling i bokseringen. Så fort har det gått, at drømmen om OL-deltakelse kan bli realisert allerede nå i august, og ikke i 2020 som har vært målet.

For nå er namsosingen tatt ut til OL-kvalifisering i Tyrkia i april. Dette er ei europeisk kvalifisering, der tre boksere får OL-plass etter turneringa.

– Totalt skal det være med ni boksere fra Europa. Fem har fått klarsignal, og så får tre nye OL-billett etter turneringa i Tyrkia.

Skulle Nysæter ikke bli blant de tre, har han ytterligere en mulighet til å komme seg til Rio og lekene i august. For i juni venter ei verdenskvalifisering i Baku i Aserbajdsjan. Men der er nåløyet trangt.

– Det er bare en bokser i min vektklasse som får OL-billett der. Så strengt talt er sjansen større i Tyrkia, sier han.


Blikk mot Tyrkia

Kommende helg kan han få en pekepinn på nivået helt i toppen, når han skal delta i ei turnering i Helsingfors. Seks boksere er påmeldt i klasse +91. Deriblant fjorårets verdensmester. 14 dager senere er det Nordisk mesterskap på programmet, og i tillegg kommer to OL-samlinger.

– Det blir hektisk, for jeg holder på med en bachelor samtidig. Men det er greit å ha noe annet enn boksing å tenke på også.

Tirsdag hadde han morgenøkt med trening, deretter seks timer på skolebenken og så ventet ei ny trening på ettermiddagen.

– Det er i alle fall ikke noe problem med å få tida til å gå, smiler han.