Avviser bytur med gammeltraktor'n

– Sjekk bomregninga

Trond Henrik Hansen på Utvorda betalte regninga – så begynte han å tenke: Har jeg vært på bytur med traktoren?

Kun på gårdsplassen: Trond Henrik Hansen på Utvorda garanterer at han aldri har vært på bytur med denne traktoren – en John Deere fra 1978...foto: privat 

arkiv

NAMSOS: Svaret er nei.

– Jeg mottok forleden en faktura fra Namdal bomvegselskap på 36 kroner. Jeg betalte – som vanlig – uten at jeg reflekterte så nøye over det. Men så begynte jeg å se nærmere på fakturaen og hvilket registreringsnummer den var utstedt på. Det viste seg at bomvegselskapet hadde registrert en passering i bomstasjonen på Østbyen i Namsos – med min gamle traktor, forteller Hansen.


På gårdsplassen i 15 år

– Og du har ikke vært på bytur med den?

– Nei, ikke så vidt jeg vet, nei. Jeg er mye ute på sjøen i embets medfør, men jeg tviler på at noen andre har tatt turen fra Utvorda og inn til Namsos med traktoren, sier han og ler."Traktoren har knapt nok vært utafor gårds-plassen.

TROND HENRIK HANSEN

Utvorda
Kjøretøyet som bomvegselskapet krever betaling for skal ha passert bomringen på Østbyen mandag 18. januar klokka 08.18. Og ifølge selskapet, er det en John Deere 2030 fra 1978 det dreier seg om.

– Traktoren har knapt nok vært utafor gårdsplassen på Utvorda de siste 15 årene. Jeg bruker den mest til brøyting hos svigermor, forteller Hansen.

Han innrømmer at summen – 36 kroner – ikke er noe å hisse seg opp over.

– Men det er prinsippet jeg er opptatt av. Jeg har bombrikke på to biler, men er ikke så nøye med å sjekke fakuraene og hver passering vi blir trukket for. Men dette svekker på et vis troverdigheten til selskapet, mener Hansen.


Manuell operasjon

Driftssjefen i bomvegselskapet var ikke tilgjengelig for en kommentar torsdag, men fra selskapet får vi opplyst at de mottar få slike henvendelser om mulig feilfakturering.

Men NA får bekreftet at passeringer uten bombrikke blir registrert med foto, og at registreringsnummeret tastes inn manuelt. Dersom feil nummer tastes inn, blir fakturaen sendt til feil eier av kjøretøyet.

– Jeg skal i hvert fall bli flinkere til å sjekke fakturaene før de betales heretter, fastslår Trond Henrik Hansen.

Og noen bytur med sin gamle John Deere – nei, det blir det ikke...