NIL møter Steinkjer i første runde av NM-kvalifiseringa

– Vi har trua på seier

Kjetil Hoddø mener Namsos er underdogs, men tror likevel laget kan sikre avansement i helgas cupkamp mot Steinkjer

KLAR TIL KAMP: A-laget til Namsos møter tøff motstand i Kleppen lørdag. Her er Kristian Wågan Bangsund i aksjon under møtet med Steinkjer på heimebane forrige sesong. 

Bortekamp: Eirik Utheim og Rørvik må slå Neset borte søndag dersom NM-drømmen skal holdes i live. 

arkiv

NAMSOS: – Steinkjer er tippet øverst og vi nederst på tabellen av ekspertene foran denne sesongen, sånn sett er Steinkjer store favoritter foran dette oppgjøret, sier NIL-trener Kjetil Hoddø.


Godt forberedt

Han har imidlertid trua på at blåtrøyene skal bite godt fra seg når første runde i årets NM-kvalifisering gjennomføres i Kleppen lørdag.

– Vi har hatt en fin oppkjøringsperiode i forkant av sesongstarten og stiller godt forberedt mot Steinkjer. Vi gleder oss til kamp og har trua på seier og videre avansement i cupen, fastslår Hoddø."Vi gleder oss til kamp og har trua på seier og videre avansement i cupen.

KJETIL HODDØ

NIL-trener– Hva skal til for å slå Steinkjer?

– Sist vi møtte de i kamp, var tempo både med og uten ball den store forskjellen på lagene. Der må vi løfte oss noen hakk, dersom vi skal ha sjanse, tror Hoddø.


Keeperkrise

Hverken Håkon Dahl eller Erik Meidal er disponible på keeperplass foran lørdagens kamp. Det skaper hodebry for trenerapparatet.

– Juniorkeeperne spiller også kamper samme dag, så vi har en liten utfordring der. Jeg tror imidlertid det skal løse seg på et vis. Vi skal nok klare å unngå at en av utespillerne må ta plass i mål, fastslår Kjetil Hoddø.

Han forteller at stemninga i laget er svært god foran oppgjøret mot Steinkjer.

– Nå gleder vi oss bare til å komme i gang – og så håper vi at publikum møter opp og heier oss fram til et godt resultat, avslutter han.


Rørvik møter Neset

Også Rørvik skal i aksjon under første runde av NM-kvalifiseringa. De møter Neset på bortebane søndag – og trener Eirik Utheim har store forventninger til oppgjøret.

– Det er alltid en fordel å spille på heimebane og vi får nok tøff motstand. Når det er sagt, har vi mer en nok kvaliteter i laget til å kunne slå Neset, sier Utheim.

Han vet lite om søndagens motstander, men er klar på hva oppskrifta på seier er.

– Det er å være med på krigen og spille god fotball. Enkelt og greit, fastslår rørviktreneren.


Trøblete oppkjøring

Sesongoppkjøringa så langt har vært trøblete for rødtrøyene. Grunnet store mengder snø på treningsarenaen, har de knapt fått trent på stor bane i vinter.

– Heldigvis har vi fått gjennomført et par gode treningskamper nå den siste tida, men oppkjøringa har vært langt fra optimal. Vi er forberedt på å måtte bruke sesongstarten på å komme i gang ordentlig spillmessig, sier Utheim – som uansett har trua på videre avansement i cupen.

– Vi stiller med et veldig habilt lag i helgas kamp, og da er kun seier godt nok, avslutter rørviktreneren.