– Vil gjøre vårt aller beste

Til helga er det tid for det som er årets store mål for mange korps. NM i janitsjar går av stabelen i Trondheim, og Namsos musikkorps gjør unna siste finpuss før de reiser sørover.

Øving: Det er en spent gjeng som reiser til Trondheim førstkommende helg. De skal i ilden allerede fredag. 

arkiv

NAMSOS: Hvert år arrangeres NM i janitsjar helga før palmehelga. Da møtes i alt 118 korps fra hele landet for å måle krefter i de sju ulike divisjonene. Til sammen kommer over 4.000 korpsmusikanter til trønder-hovedstaden i helga, og stemninga bruker ifølge dirigent Tor Halvard Nilsen å være upåklagelig under konkurransen.

– Det er ei veldig fin anledning for oss til å se litt på andre korps hva de gjør og se hva som funker og hva som ikke funker, sier Nilsen.

Gleder seg

Bare noen dager før de skal i ilden er det siste finpuss som skal justeres på stykket «Porsta». Et stykke med tre akter som kan være krevende både teknisk og rent musikalsk.

– Det er stykke med sigøynerinspirert musikk, som vi tenker kan være aktuelt i disse dager, sier Nilsen.

– For oss er det jo litt givende å spille et stykke med litt mening. I og med at det kommer fra de områdene hvor det kjempes harde slag i disse dager, forteller Elin Skage Knappe.

For to år siden vant Namsos musikkorps sjuendedivisjon, og i fjor kom de på sjetteplass i sjettedivisjon. I år reiser de til NM uten et konkret mål om plassering.

Vil gi alt

– Hvis vi kan sitte igjen etter å ha spilt, med den følelsen at vi ga absolutt alt vi kunne. Da skal vi være fornøyd. Det er jo slik at det er to dommere som skal bestemme dette, og det er forskjellige meninger om hva om er bra og ikke. Det er ikke sikkert dommerne mener det samme som meg om hva som er bra, sier dirigenten.

Å ha et slikt stort mål som NM å sikte seg etter hvert år, mener Nilsen er med på å gjøre korpset bedre.

– Vi ser at vi blir bedre og bedre for hvert år som går. Å ha noe å strekke seg etter er gull verdt, mener jeg.