Lagde fullverdig revy på 14 dager

Elevene imponerte med godt scenetekke

Halvannen time lang forestilling, fordelt på 23 revynummer, er resultatet etter at 28 elever fra 9. klasse ved Grong barne- og ungdomsskole har brukt de to siste ukene på å lage revy.

Tørrbading: At det nå ikke finnes badebasseng i Grong hadde elevene en morsom sketsj om. 

Velkommen: Alle elevene var på scenene under åpningsnummeret. 

arkiv

GRONG: Allerede før forestillinga har startet kan vi slå fast at den jobben elevene i niendeklasse i Grong har gjort er intet mer enn imponerende. En hel revy skrevet og øvd inn på 14 dager. Men de slutter ikke der. For det de leverer fra scenekanten er også verdt å skrive heim om.

I halvannen time gir elevene av seg selv, og opptrer som utrolig scenevante.

Elevene dannet også et eget husband som bandt forestillinga sammen med musikk undervegs i sketsjene og mellom scenebyttene.


Samarbeid

Revyoppsetninga er et samarbeid mellom Grong barne- og ungdomsskole og Norsk revyfaglig senter på Høylandet. Et samarbeid som det ser ut til kan gagne begge parter. Hanne Vilja Sagmo er leid inn som instruktør, og etter forestilinga å dømme er det flere gryende revyartister i området.

– Målet med å sette opp denen revyen var at alle elevene skulle på scenen og ha snakkeroller. Dette er elever som aldri har stått på en scene før, og jeg synes vi har kommet veldig langt, sier Sagmo.

I de to ukene de har jobbet med forestillinga har all undervisning foregått på samfunnshuset, og i løpet av de to ukene har elevene laget 11 av de 23 numrene helt selv.

– Det har også vært viktig at elevene skulle opleve noe positivt i den kreative prosessen. Vi har vært opptatte av å gi konstruktiv kritikk og ikke noe negativt snakk, forteller Sagmo.

De tar publikum gjennom ei forestilling som er innom flere dagsaktuelle tema som kommunesammenslåing, kroppspress og hvordan det er å være skillsmissebarn. De har også flere sangnummer hvor de blant annet hyller joggeskoen.


Variert og bra

De tekstene som elevene selv har skrevet er godt komponert med gode og morsomme poenger. Her viser de at de virkelig har lagt ned en god dose innsats for å få sketsjene så gode som over hodet mulig.

Når du er 14 år. Står foran et fullsatt publikum og skal huske ikke bare ett nummer, men flere. Da er det lett å tenke seg at noe kommer til å glippe. Enten det er tekst eller bevegelse. Slik var det derimot ikke. Elevene opptrer som sagt som scenevante og dyktige.

Sagmo sa til elevene før generalprøven at dette var deres tid til å skinne, og at denne kvelden skulle de være stjerner. Og det var de. Denne kvelden var elevene revystjerner i ei forestilling som imponerte på mange måter.