Uten dekning

arkiv

Jeg har nylig glemt å betale mobilregninga. Flaut, men sant. Det er noe som nesten aldri skjer. Jo da, jeg har vært litt for sein ett par ganger, men det har bestandig gått bra. Denne gangen, da uhellet først var ute, var det skikkelig ute. Selv etter en påminnelse på SMS klarte ikke jeg å få ut fingeren for å betale regninga. Det var akkurat som at når jeg først hadde glemt det, da kunne jeg like så godt glemme det skikkelig, skikkelig lenge.


Det var akkurat det som skjedde. Jeg glemte det så lenge at jeg fikk beskjed om at jeg ikke fikk lov til å ringe før jeg betalte regninga. En beskjed som var akkurat like flau som den var rettferdig. Men samtidig en beskjed som kjentes ganske unødvendig. Det er jo heldigvis ikke det at jeg ikke har mulighet til å betale den, og det er jo ganske enkelt å få det til ettersom det er noe jeg gjør hver måned. For ikke å glemme at det finnes løsninger som gjør at jeg ikke trenger å løfte en finger for å betale regninga. Dermed var det ingen unnskyldning som egentlig fungerte. Det var bare å legge seg flat.


«Jeg har glemt å betale, men nå er det fikset altså», ble det eneste jeg klarte å si til operatøren da tanken på å være uten mobilsignal ble uutholdelig, og jeg ba på mine knær om å få tilbake signalet. Ikke over telefonen, men på chat gjennom pc-en, for det er jo ingenting som fungerer når Telenor har bestemt at du ikke kan bruke telefonen (her kan det selvfølgelig krangles på at jeg har bestemt det selv ved å være så innmari treig). Det blir litt som når strømmen går en sjelden gang, og vi annenhver time lurer på om pæra i lampa har gått, eller om den nye støv- sugeren har blitt ødelagt, og vi blir nødt til å kjøpe ny. Vi er så vant til at det fungerer, så vi prøver litt uansett.


For ærlig talt, en halv dag uten telefon er en halv dag uten kontakt med omverdenen. Ingen Snapchat, ingen meldinger, ingen Instagram, ingen kart med vegbeskrivelser, ingen nettaviser, ingen Twitter. Og hva blir løsninga? Jo da, du må finne andre måter å kontakte folk på. Hadde det enda bare vært så enkelt at vi kunne gå bort til folk for å si det vi tenkte på eller ville spørre om.


Vent litt, det er så enkelt. Midt oppi all denne glemsomheten, tregheten, skammen og avhengigheten skjuler det seg ett par lærepenger. Betal mobilregninga og se opp fra mobilen en gang iblant. Det vet jeg at jeg skal.