Simen Nysæter bokset mot de beste

– Et bittert tap

Simen Nysæter var nære ved å ta gullet i helgas prestisjefylte bokseturnering i Finland, men måtte til slutt ta til takke med andreplassen.

BARE NESTEN: Selv om han klarte å slå motstanderen i bakken, tapte Simen Nysæter finalen mot Litauen under helgas bokseturnering i Finland. Arkivfoto: Rainon Brandmo 

arkiv

HELSINGFORS: Namsosingen vant lørdag første kamp mot Latvias moksemester under den internasjonale Gee Bee-turneringa.

– Jeg er en bedre teknisk bokser enn han, så jeg slo han på det, sier Nysæter.


Slo rivalen i bakken


I finalekampen søndag møtte han Litauens bokser, som er rangert som nummer 30 i verden. Håpet om seier sto sterkt da namsosbokseren slo motstanderen i bakken i tredje runde.

Uheldigvis klarte rivalen å komme seg på beina igjen. Da hadde det ikke mye å si at Nysæter vant runden, for de to forrige rundene hadde allerede gått til Litauen.

– Jeg klarte å treffe han slik at han falt og ble liggende i noen sekunder, men han klarte likevel å overleve runden. Jeg nådde akkurat ikke opp. Det var et surt og bittert tap, sier sølvvinneren skuffet.

Nysæter forteller at han følte seg preget etter kampen dagen før.

– Jeg hadde vondt i både hender og kropp, men kom meg utover i kampen, forklarer boksetalentet.

Uansett, en sterk prestasjon av Nysæter, som konkurrerte mot boksere i verdensklassen.


Vil forsvare tittelen


Nå gjør Nysæter seg klar til landslagssamling med olympiatoppen til helga, før han skal delta i Nordisk mesterskap i Stockholm uka etter.

– Jeg går alltid for gull. Jeg er dessuten regjerende mester fra i fjor, og den tittelen skal jeg forsvare, sier Simen Nysæter selvsikkert.