Røde Kors banker på

Hvis noen med hvit Røde Kors-vest, id-kort og godt humør banker på døra, er det folk fra organisasjonen ute på vervekampanje.

VERVEKAMPANJE: Per-Erik Arnø i Namsos Røde Kors håper folk tar vel i mot, fra venstre: Maria Buhaug, Silje Balsnæs, Maja Estil, Tobia Hvattum og Line Kristine Solgård som denne uka er på oppdrag for Røde Kors for å verve nye medlemmer. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Denne uka vil folk i Namsos få besøk på døra av Røde Kors, eller du vil kanskje møte dem på gata.

– Vi besøker Namsos denne uka for å verve nye medlemmer, støttemedlemmer og/eller givermedlemmer, og samtidig fortelle litt om hva Røde Kors jobber med, sier Maria Buhaug i Røde Kors.

Fra mandag ettermiddag og fram til torsdag kveld vil fem unge medlemmer fra Røde Kors i hvite vester gå rundt i Namsos-området og banke på dører.

– Vi starter nå mandag ettermiddag og håper at vi rekker å besøke de fleste i og rundt sentrum i løpet av de fire dagene vi er her i denne runden, sier hun.

Folk kan regne med å få besøk på ettermiddagen og en stund utover kvelden.

I tillegg vil være i sentrum en hel dag for å snakke med folk på gata, og skulle noen ikke få besøk, men har lyst til å hjelpe kan de lese om giverordningene på nett, eller ta kontakt med Røde Kors lokalt, sier Buhaug.

– Hva er et givermedlem?

– Det er medlemmer som gir et fast beløp til et av våre hjelpeprogrammer, sier hun.

– Samler dere inn penger?

– Nei, vi er ute for å snakke med folk og informere om giverordninga og håper at mange takker ja til å støtte arbeidet Røde Kors gjør, både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.


Fylkets eldste


Buhaug sier de har satt seg som mål å verve 100 nye medlemmer i Namsos i løpet av uka.

– Det tror jeg vi skal klare. Folk i Namsos virker å være veldig trivelige, så jeg håper vi blir godt mottatt når vi banker på døra, sier Buhaug.

Namsos Røde Kors er fylkets eldste lokallag, stiftet i 1919. Laget har eget hjelpekorps, men driver med mange ulike omsorgsaktiviteter.

– Vi er rundt 25–30 aktive medlemmer per i dag, men har omkring 300 medlemmer til sammen, sier leder i Namsos Røde Kors, Per-Erik Arnø.

Han håper at folk tar vel imot dem som kommer på besøk.

– Vi håper jo også at folk ikke bare vil bli givermedlemmer, men også at dem som kunne tenke seg å bidra med frivillig arbeid tar kontakt med oss, sier han.