Stor rift etter billetter

Til tross for at innholdet i årets forestilling ennå ikke er kjent og det er mer enn fem måneder til premieren, har 1.400 allerede kjøpt Pe-Torsa billetter.

ILLSINT: I fjor ble Pe-Torsa (Kjell Kvetangen) illsint etter at strømforsyninga ble ødelagt, og måtte tas hånd om av drengen Daniel (Stein Rosten) i påsyn av Anton (Bjørnar Holand) og andre involverte. 

arkiv

KVELIA: – Det har gått jevnt unna på telefonen siden vi la dem ut for to uker siden, og vi har vel allerede solgt unna drøyt 1.400 billetter, sier Roland Aagård på Kvelibua.

Også i år blir det seks forestillinger i Oppgår’n med premiere torsdag 25. august, en forestilling fredag og to på både lørdag og søndag.

Lørdag populært

Aagård sier at foreløpig er det størst pågang til premieren og til ettermiddagsforestillinga lørdag. De siste åra har det i praksis vært utsolgt på alle forestillinger.

– Det er lagt ut 1.250 billetter til hver forestilling også i år, slik at om noen har tenkt seg hit en bestemt dag bør de ikke vente så altfor lenge, mener han.

Etter å ha solgt billetter per telefon i alle år er han etter hvert godt kjent med navnene til mange av dem som ringer.

– Det er mange av dem som kjøper tidlig som allerede i fjor bestemte seg for å komme tilbake og ringer så fort vi åpner salget og mange kommer for å følge med hva som skjer fra år til år, sier han.

Ser an folket...

– Vi har spurt før, og noen lurer sikkert men hvorfor telefonsalg i disse internett-tider?

– Det er veldig hyggelig å snakke med folk, og da kan vi jo også vurdere hvem vi selger billettene til, vi er jo litt nøye på det her i Kvelia, ler han høyt.

Men forklaringa er ganske enkel egentlig, dersom noe som helst kan være enkelt og lettfattelig i Pe-Torsas rike.

– Kvelibua får en andel av billettsalget, slik at Pe-Torsa er bidrar til drift av nærbutikken her i Kvelia, sier han.

– Har du noen lekkasjer fra den kommende forestillinga?

– Ikke et kny. Vi som holder til i Kvelia er de siste som får vite noe. Jeg er faktisk ikke sikker på om forfatteren vet det selv ennå, men vi gleder oss like mye hvert år, sier en lattermild Roland Aagård.