Idrettsglede i og rundt bassenget på Rørvik

Våt kappestrid

Over 100 unge møttes i helga til Nærøysundlekene. En samling av svømmere fra Nesna i nord til Levanger i sør.

KNALL PÅ SVØMMESTEVNE: Disse damene trivdes på Nærøysundlekene i helga. Fra venstre: Eline Lysberg, Esfi Kefali, Emma Hellesø, Dina Engesvik, Sala Elise Kvalø Holm, Kaisa Ravn Sørensen og Nora Lauritzen. 

KLAR, FERDIG, START: Nærøysundlekene er to stevner i ett. Et aprobert stevne og ett rekrutteringsstevne. Disse fire deltok i sistnevnte på 50 meter fri, og her stilte Mina Johanne Hofstad, Kaisa Ravn Sørensen, Emma Aune Helleså og Nora Olsen.. 

arkiv

RØRVIK: – Det aller viktigste er å slå sin egen personlige rekord. Og å vinne selvfølgelig, sier Nora Lauritzen fra Rørvik svømme og livredningsklubb som i helga arrangerte Nærøysundlekene. Et arrangement som har pågått siden tidlig på 1980-tallet.

De unge damene som vi snakket med på bassengkanten hadde etter eget utsagn svømt kjempelenge.

– Minst ett og et halv år. Kanskje to, sa Eline Lysberg.

Uansett personlige rekorder og ikke minst tap eller seier, så var det en ting som jentene var helt enige om.

– Det aller viktigste er å ha det moro. Og det har vi, sa Esfi Kefali på vegne av dem alle.


Fin økning


– Vi har med rundt 100 svømmere i de to stevnene som blir arrangert i helga. Det er 20 stykker med enn i fjor, og det er vi veldig godt fornøyde med. Spesielt siden det er mye annet som foregår av andre typer sport denne helga, sier leder i svømmeklubben, Yngve Rosenvinge.

"Det aller viktigste er å ha det moro. Og det har vi"
Esfi Kefali
Svømmer

Nærøysundlekene er to stevner i ett. Ett approbert stevne med dømming og tidtaking, og et rekruttstevne med bare tidtaking.

– Det har vært mye veldig god svømming her i hele helga. Blant mange andre gode prestasjoner kan det nevnes at Anne Eldegards banerekord på 200 meter bryst fra 1985 ble slått av Signe Hogstad fra Levanger.


Nytt utstyr


– Vi er veldig fornøyde i år siden vi har tatt i bruk et system for elektronisk tidtaking. Mens vi tidligere sto med stoppeklokka og tok tiden på hver eneste svømmer går nå tidene rett inn i et dataprogram som holder kontroll på det meste. Det gjør at vi kan produsere resultatlister mye fortere. Hvis vi vil kan vi faktisk legge ut tidene på nett undervegs i stevnet. Det sparer oss for veldig mye administrativ jobb, sier Rosenvinge.

Det nye tidtakingssystemet har kostet klubben 250.000 kroner, og det ligger mye dugnadsarbeid bak å få det finansiert og på plass.

– Det fungerer imidlertid veldig bra, og verdt den innsatsen som ligger bak. Det ble et løft for klubben, sier han.