Bygger luksushytte for utleie

Brødrene Forsland fra Sandnessjøen har bygget og renovert hus, leiligheter og hytter i ti år. Oppdragene har de kun hatt på hjemstedet, men nå satser de videre på andre sida av grensa, nærmere bestemt i Hemavan i Sverige.

Brødrene Michael og Carl Øivind Forsland fra Sandnessjøen satser på hytteturisme i Hemavan i Sverige. Til påske er det første prosjekt klart til utleie.  

Alt det innvendige arbeidet gjør Michael (bildet) og Carl Øivind Forsland selv. Det betyr arbeidsdager fra klokka 6 til 23 fem dager i uka. 4. midt i løypa: 

MYE JOBB: Til tross for at mye gjenstår, satser brødrene på at hytta står ferdig om knappe to uker.  

Hytta ligger bokstavelig talt midt i en av de populære skiløypene i alpinteldoradoet. 

arkiv

– Det er her ting skjer, og trykket er stort her oppe, sier Mikael Forsland, en av de tre brødrene som utgjør byggefirmaet Nordic Properties.


To bad, badstue og skuterbod


Etter det de opplever som rolige tider på byggefronten i Sandnessjøen, fant de ut at det var på tide å prøve lykken andre steder. Den lykken fant de i den stadig voksende turistmagneten et lite stykke over svenskegrensa, og til påske står ei over 230 kvadratmeter stor luksushytte klar til bruk. Hytta, som har seks soverom, to bad, badstue, skibod og skuterbod for å nevne noe, vil bli brukt i utleieøyemed.

– Vi har jo selv vært her flere ganger i året, og fikk tips om ei ledig tomt i det nye hyttefeltet opp mot høyfjells- hotellet. Skitrekket går så å si gjennom hyttetomta, og vi så raskt mulighetene som ligger her. Etter at vi fikk vi tilslaget på tomta, var det bare å sette i gang. Vi må jo ha noe å gjøre, ler Carl Øivind Forsland som sammen med broren Michael selv står for alt arbeidet som gjøres innerdørs.

– Det blir lange dager med jobbing fra klokka 6 til 23 mandag til fredag. Men jeg har en ferie som venter når vi er i mål, så det hjelper på motivasjonen, sier han.

– Hva gjør dere så sikre på at Hemavan er stedet å satse på?

– Vi har som sagt vært her noen ganger, og har sett den enorme utviklinga området har hatt de siste 10–15 årene. Selv om Hemavan på vinterstid tiltrekker seg turister fra hele verden, er det veldig mange fra Mosjøen, Sandnes- sjøen, Brønnøysund, Mo i Rana og resten av Helgeland som drar hit ofte. For vår del vil det være naturlig å satse på denne regionen når vi skal fylle opp hytta året rundt, sier Carl Øivind Forsland.

– Hva skal dere lokke leietakere med på sommerstid da?

– Nå på vinteren er det selvsagt alpinbakkene som er det store trekkplasteret, men resten av året er det fantastiske muligheter for jakt og friluftsliv her. Det har flere av dem som allerede har hytte her oppdaget, sier Forsland.

– Samtidig hjelper det jo på at Hemavan fikk systembolag for noen år siden. Det er ingen hemmelighet at mange kommer hit gjennom grensehandelen, og for dem som har et stykke å kjøre, vil det jo være ypperlig å kombinere turen med et hytteopphold, skyter Michael Forsland inn.


Tenker langsiktig


Selv om det er lange og hektiske dager for å få hytta ferdigstilt til påska begynner. har prosjektet ikke tatt motet fra brødrene. Tvert imot, de er allerede på jakt etter nye prosjekter.

– Det er jo et nytt marked for oss, men vi må jo være der trykket er. Vi har sett oss ut to nye tomter tett inntil hovedbakken her, og får vi tilslag på dem, har vi arbeid ei god stund framover også, sier Michael Forsland.