To menn anmeldt for ulovlig kjøring med snøskuter i Overhalla

Politiet ble tipset

Politiet ble tipset om tullkjøring med skuter ved Vestervatnet. To unge menn ble knepet på fersk gjerning.

BLE KNEPET: Skuterkjørerne ved Vestervatnet i Overhalla ble tatt etter tips fra publikum. ILLUSTRASJONSBILDE 

arkiv

OVERHALLA: Da tipset ble ringt inn til politiet onsdag, rykket en patrulje ut til området ved hyttefeltet som ligger ved Vestervatnet i Overhalla. Der ble to unge menn i starten av 20-årene påtruffet.

De blir anmeldt for ulovlig skuterkjøring i utmark, og kan ifølge politiet vente seg bøter i størrelsesorden 8.000-10.000 kroner.


Unødvendig lek


Operasjonsleder Dag Hjulstad hos Politiet i Nord-Trøndelag sier til Trønder-Avisa at politiet finner denne type «lek» unødvendig, spesielt siden det nå er åpnet sju strekninger der det er lovlig med rekreasjonskjøring med snøskuter.

– Vi ønsker ikke uregulert trafikk som ikke er godkjent, sier Hjulstad til T-A.


Kostbar affære


De to anmeldte karene må vente seg sviende bøter.

– Alvorlighetsgraden er gjenkjennbar på bøtesatsene. De er nærmest standardiserte i størrelsesorden rundt 10.000 kroner, sier Hjulstad til avisa.

Han opplyser at politiet har fokus på ulovlig skuterkjøring. Hans inntrykk er at turfolket heller ikke bifaller denne type kjøring. Hjulstad sier politiet er avhengig av å få tips om ulovlig kjøring, og henstiller til publikum om å varsle fra.

– Dersom folk vil kjøre snøskuter lovlig, er det bare å sette skuteren på en tilhenger og oppsøke godkjente traseer for rekreasjonskjøring, minner han om.