Skråblikk og sleivspark

I over 20 år har Staut teaterlag bragt latter til publikum på Statland og Flatanger. I år er intet unntak.

Fjoråret: Her er revygjengen under fjorårets forestilling. Fra venstre: Ida Christine Myren, Mona Hågensen, Inge Finnanger, Roger Bendiksen, Øivind Strøm, Nina Bendiksen og Tone Bendiksen. 

Gleder seg: Øivind Strøm og resten av teaterlaget gleder seg til premieren. 

Bildetekst Bildetekst 

arkiv

NORD-STATLAND: – Nå er vi i gang med siste finpuss før premieren på lørdag. Hvert år har vi revy rundt påske, og hvert år starter vi arbeidet med revyen i januar. Derfor er det litt hektisk de årene hvor påska kommer tidlig, ler Øivind Strøm i Staut teaterlag.

Førstkommende lørdag er det altså premiere på årets revy fra det blide gjengen uti havgapet. Siden januar har de jobbet hektisk i kulissene med skriving av tekster, laging av kulisser og til slutt en hel del øving.

– I og med at vi bor i en hyttekommune hvor det er mange tilreisende i påska, er vi opptatt av å ikke ha altfor lokalt forankrede nummer, så vi kan love både lokale, nasjonale og internasjonale sketsjer, sier revy- sjefen.

Revyen har fått navnet «På (u)stø kurs».

"Det skjer alltid noe du kan skrive noen morsomheter om"
Øivind Strøm
Staut teaterlag


Snart jubileum


I 1992 startet det som i dag er blitt et velfungerende revymaskineri, og de bli rett før jul premiert med Flatanger kommunes kulturpris for 2015.

– Det var veldig gledelig og stort for oss å få den prisen. Da kommunestyret hadde julemiddag på Zanzibar Inn, hadde vi en spontant planlagt forestilling, som på mange måter ble startskuddet for planlegginga av årets revy, forklarer Strøm.


Egenskrevne låter


– I løpet av alle årene med revy, har vi skrevet alle tekstene våre selv, foruten to revy-oppsettinger hvor det var lånte tekster, fortsetter Strøm.

– Er det nok stoff å skrive om hvert år da?

– Det skjer alltid noe du kan skrive noen morsomheter om, ler Strøm og forklarer videre:

– Vi har blant annet en konsulent i revygruppa som har ansvaret for å komme opp med måter vi kan gjøre noe med den nedgangen i befolkninga som vi opplever her ute. Vi tror vi har kommet opp med noen tiltak som kan funke, uten at jeg vil røpe for mye.

Som seg hør og bør i en lokal revy, vil det komme en del skråblikk på ting som du som publikummer kanskje har sett i nyhetsbildet.

– Både næringslivet her ute, og dette med kommune- sammenslåing er veldig aktuelle tema, røper Strøm.

I år teller besetninga på scenen ni aktører, men med alle kreftene bak sceneteppet, er de i alt 17 deltakere i årets revyoppsetting.