Optimistisk til tross for dårlig varsel

I dag starter påska for mange, og i Namdalen gjelder det å dra nytte av korte stunder med oppholdsvær, skal vi tro meteorologene.

Travel tid: Bjørn Dahl, daglig leder Børgefjellsenteret, ser fram til påska. 

arkiv

LIMINGEN: – Dere er kanskje ikke de aller heldigste hva påskeværet angår, forteller vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Siri Wiberg Horjen.

Hun forteller at påskeværet kommer i form av nordvestlig vind og nedbør allerede fra lørdag morgen av.

– Det er ganske kald luft, så nedbøren vil nok komme i form av snø. Grensa for nedbøren går i nordre del av Trøndelag og Nordland, så det kan hende dere er litt heldigere enn den sørlige delen av Trøndelag. Den nordvestlige vinden vil fortsette ut onsdagen. Da vil det skifte til sørvestlig retning. Det vil fortsatt komme nedbør, men nå mer stabilt enn tidligere i uka, sier meteorologen.


Korte perioder


– Er det noe poeng å ha et lite håp om oppholdsvær i påska?

– Det vil komme små perioder med oppholdsvær. Hvis du ser at det lysner litt og klarner opp, gjelder det å komme seg ut og dra nytte av det korte stunden, mener Wiberg Horjen.

Ved foten av Børgefjell er stemninga en helt annen enn hos meteorologen i Oslo. Der råder optimismen og de ser fram til en av årets travleste høytider.

"Vi prøver å skape litt aktivitet når det er mye folk her.

Bjørn Dahl

Daglig leder Børgefjellsenteret

– Selv om det har kommet noe regn og plussgrader her den siste tida, ser vi veldig positivt framover mot neste uke. Det er godt med snø, og i går kveld og natt kom det nysnø og det har blitt kaldere. Den våte snøen har frosset litt, og når vi nå får de 10–15 centimeterne med snø det er meldt, vil det bli flotte forhold, sier daglig leder ved Børgefjellsenteret, Bjørn Dahl.


Mye snø


Snødybden ligger i skrivende stund på rundt en meter ute i terrenget og på 60 centimeter i de preparerte løypene.

– Vi har hatt god booking på hyttene nå. Påska og vinterferien er de to beste periodene for oss. Årets vinterferie var den beste som har vært de siste fire årene, fortsetter Dahl.

Det er planlagt flere sosiale arrangement oppe i fjellbygda denne påska, og allerede i dag fylles det opp med folk når Børgefjellrennet kjøres i gang.

– Ellers vil vi ha tacokveld, påskebingo, akebrettkonkurranse, kveldskjøring i bakken og flere andre ting. Vi prøver å skape litt aktivitet når det er mye folk her, sier Dahl.

– Den nedgangen i gjester som resten av landet rapporter om gjelder ikke oss etter min mening. Vi er på ei oppadgående kurve, og det er også godt besøk de gangene vi har helgeåpent gjennom vinteren også, forteller Dahl.

Selv om det ikke er så store sjanser for lange perioder med oppholdsvær, kan det se ut til at den snøen som har regnet bort de siste dagene vil komme tilbake i uka som kommer.