– Her skulle Aukland vært

Sammen med 117 andre deltakere gikk Frode Estil Børgefjellrennet lørdag. Det skulle også Anders Aukland ha gjort, ifølge skinestoren.

RASKEST: Truls Hjellsand fra IL Hållingen var lørdagens raskeste løper med tida 26:47. Her spurtslår han Henrik Andreas Henriksen fra Kolvereid IL. 

arkiv

RØYRVIK: Mens kjente navn som John Kristian Dahl, Anders Aukland og Petter Eliassen kriget om seieren i Birkebeinerrennet lørdag, stilte tidligere Namdalens store skikonge på startstreken i Børgefjellrennet samme dag.

– Et enkelt valg. Det er her Aukland skulle vært, fastslår Libyggen med et smil.


– Kjempeflott arrangement

Opprinnelig var det sønnen Konrad som skulle forsvare familien Estils ære i lørdagens renn i Børgefjellsenteret. Men da pappa Frode fikk rede på deltakerantallet i rennet, ble også han fristet til å gå.

– Jeg bestemte meg først i dag tidlig da jeg så hvor mange som var påmeldt. Jeg har ikke gått renn her i Røyrvik siden jeg var juniorløper, så det var veldig artig å delta. Et kjempeflott arrangement, sier Estil.

Slo ordføreren

Selv betegner Frode Estil egen form som midt på treet. Libyggen viste imidlertid gode takter i sporet, og gikk inn til seier i seniorklassen, 37 sekunder foran Andreas Vannebo fra Spillum IL.

Etter løpet var han aller mest fornøyd med at Namsskogan-ordfører Stian Brekkvasmo, som stilte i samme klasse – endte bak han på resultatlista.

– Det var dagens mål å slå han, smiler Estil – som ikke er fremmed for flere deltakelser i Børgefjellrennet i framtida.

– Du skal ikke se bort fra at jeg kommer tilbake neste år. Dette var ei fin opplevelse, fastslår han.

Arrangement på skinner

Både Namdalsmesterskapet og sesongens siste renn i NA-karusellen inngikk i årets børgefjellrenn, som samlet hele 118 deltakere i Børgefjellsenteret lørdag.

– Vi er veldig godt fornøyd med både deltakelsen og gjennomføringa av rennet. Vi var litt spente på forhånd i og med at dette var første gang vi gjennomførte fellesstart med skibytte, men alt har gått på skinner. Det er svært gledelig, sier rennleder Hans Oskar Devik i Røyrvik IF.

Gledelig var det også at vær og føreforhold spilte på lag med arrangørene i Børgefjellrennet.

– Ting kunne nesten ikke blitt likere. Det er flott å se et slikt yrende folkeliv her. I tillegg er det fint å kunne registrere mange nye fjes på startstreken. Det lover bra med tanke på rekrutteringa og framtida, avslutter Devik.

PS! Lørdagens raskeste løper var Truls Hjellsand fra IL Hållingen, som vant gutter 17 år med tida 26:47.

Relaterte saker: