Ekte ildsjeler står på

De har kjørt opp skiløyper til folket i over 20 år, og har ikke tenkt å gi seg med det første.

HEDER: Roar Stein (til venstre) og Ivar Aune kjører skiløyper til Koltjønnhytta og Liasetra. Det kvalifiserer til NAs Lørdagsblomst. 

arkiv

SKAGE: Ukas mottaker av NAs Lørdagsblomst er Ivar Aune og Roar Stein, to karer vi uten å blunke kan kalle ekte ildsjeler uten at det er å ta i for mye.

Hør bare her: I over 20 år har de brukt mange timer hver uke på å kjøre opp skiløyper for folk i grenda og andre skiløpere. Duoen Aune og Stein sørger nemlig for at det til enhver tid er skispor som «trikkeskinner» inn til Koltjønnhytta og videre til Liasetra.


Kjører opp tre traseer


Fra Berg til Koltjønnhytta blir det oppkjørt en trase på fire kilometer. Likeledes blir det kjørt tre og en halv kilometer fra Hammer og tre kilometer fra Reinbjør. Fra Koltjønnhytta kjører de et fem kilometer langt spor inn til Liasetra. Dette gjør de både mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag hvis det trengs. På frivillig basis.

I tillegg kjører de vann og proviant inn til Koltjønnhytta som har kaffesalg på søndager.


Artig å legge til rette


– Men hvorfor ofre så mye tid på gratisarbeid?

– Rett og slett fordi det er artig å legge til rette. Løypenettet blir brukt av mange. På ei godværshelg kan vi registrere at det er bortimot 200 mennesker ute og går. Det er artig det. Og så får vi mange fine tilbakemeldinger om at folk er fornøyd med den jobben vi gjør, sier tospannet.

At det er mye jobb, legger de imidlertid ikke skjul på.

– Tenk deg at du har brukt fire timer på å kjøre opp skiløyper en lørdag. I løpet av natta kommer det 20 centimeter nysnø. Da vet du hva du skal bruke søndagen til, for å si det sånn, ler Aune.

– Ja, du skal ha god tid og være tålmodig for å holde på med dette. Når du legger løyper, kjører du i 15–20 kilometer i timen, ikke fortere enn det, sier Stein.

Begge akter å fortsette ei stund til, men kanskje ikke i 20 nye år...