Håper å avklare Austras skjebne i april

Austras skjebne blir trolig avklart 20. april. Da møtes Bindal, Leka og Nærøy kommuner og fylkesmennene i Nordland og Nord-Trøndelag.

AVKLARES: Britt Helstad lover Austra-avklaring 20. april. 

arkiv

TERRÅK: – Samme kveld blir det gjennomført folkemøte på Vonheim, forteller Bindals- ordfører Britt Helstad.

Etter siste rapport fra Pricewaterhousecooper (PWC), drøftet ordfører og rådmann vegen videre for Austra med fylkesmann Hill-Marta Solberg og avdelingsdirektør Silja Ildgruben i Bodø 1. mars. Det ble oppfordret om å kontakt med Fylkesmannen i Nord-Trøndelag for å få til et felles møte om «Austra-problemet».

– 11. mars inviterte vi oss med på Fylkesmannen i N-T sitt møte i Steinkjer om grensejusteringer i Nord-Trøndelag. Da besluttet vi å gjennomføre et internt møte mellom de tre involverte kommunene på Austra. Dette møtet er nå berammet til 29. mars, sier Helstad.