Vil bidra til at andre ungdommer kan flytte heim

Tar saken i egne hender

Arne Johan Bredesen og Erlend Holm ønsker å flytte heim etter endt utdanning – og vil samtidig gi andre ungdommer samme mulighet.

Store planer: Arne Johan Bredesen (til venstre) og Erlend Holm vil bygge leiligheter på tomta mellom samfunnshuset og Rørvik Fisk AS. 

Fint område: De to studentene ønsker å flytte heim til Rørvik, og ser for seg at området er fint å bo på. 

Gladsak: Hellesø liker at ungdommen vil flytte heim. 

arkiv

RØRVIK: – At næringslivet blomstrer rundt Nærøysundet er selvfølgelig noe vi utflytta ytternamdalinger legger merke til, og det er helt klart noe vi kan tenke seg å være en del av i framtida, sier Arne Johan Bredesen. Til sommeren er han ferdigutdannet siviløkonom.


Søkt om håndgivelse


Sammen med Erlend Holm, som studerer havbruk, har han søkt kommunen om håndgivelse av et område sentralt i Rørvik sentrum, som de ønsker å få omregulert til boligformål.

– Det hele startet med at vi satt og så på kartet over Rørvik, på leting etter områder hvor vi selv kunne tenke oss å bo, sier Bredesen.

– Vi kom over området mellom samfunnshuset og Rørvik Fisk, og syntes det passet veldig godt.

De to studentene ser for seg å sette opp et kompleks med minimum fire enheter, og de ønsker selv å flytte inn i to av dem.

– Det å flytte heim betyr også at vi ønsker oss inn på boligmarkedet. Å komme seg inn i et stadig mer presset boligmarked er en utfordring for unge og nyutdanna, og det ønsker vi å gjøre noe med.

Studentene har stor tro på prosjektet.

– Vi har et realistisk forhold til kostnad og våre egne begrensninger, sier Holm.

– Dette er noe vi kommer til å holde på med til det står ferdig eller viser seg umulig å gjennomføre. Vi er klar over at det kommer til å ta tid, men vi er ivrige på å komme i gang.


– Utrolig spennende


Ordfører Amund Hellesø synes det er fantastisk å høre om ungdom som ikke bare ønsker å flytte heim, men som også tar ansvar for at andre kan gjøre det samme.

– Dette er ungdommer som gjør noe aktivt for å kunne flytte heim, og det er utrolig spennende, sier han, og påpeker at det er viktig at ungdom som drar ut for å ta høyere utdanning kommer tilbake.

– Dette er et tegn på at det er stort potensial i å få ungdommen vår heim. Skal vi nå målene om tusen nye arbeidsplasser er vi avhengig av at vi klarer å gjøre oss lekker for våre egne.